Herkkusienikeitto

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g tuoreita herkkusieniä

2 silputtua salottisipulia

3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 l mietoa kasvislientä

4 dl kermaa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla