Reseptit

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Yakitorit ovat vartaita ja ne on usein Japanissa tehty kanasta. Suolainen halloumi-juustovarras ja sen pintaan siveltävä makea kastike muodostavat hauskan makuparin.

Ainekset

600 g halloumi-juustoa

½ dl seesamiöljyä

*

Yakitori-kastike:

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

1 dl soijaa

¼ dl sokeria

1 rkl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

*

Vesikrassisalaatti:

500 g vesikrassia

½ dl maapähkinävoita

½ rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

½ rkl mirin-maustekastiketta

Valmistusohje

1.Valmista yakitori-kastike. Laita soija ja sokeri kattilaan, keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Lisää mirin ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä siirappimaiseksi.
3. Valmista vesikrassisalaatin kastike. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, soija, riisiviinietikka ja mirin. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin.
4. Leikkaa halloumi pitkulaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota palat grillivartaisiin. Sivele juustot seesaminsiemenöljyllä.
5. Grillaa juustot grillissä tai parilapannulla.
6. Sivele juustot paiston jälkeen uudelleen yakitori-kastikkeella.
7. Huuhtele ja kuivaa vesikrassi hyvin. Sekoita salaattikastike ja vesikrassit.
8. Tarjoile halloumivartaat kuumina vesikrassisalaatin kanssa.

Viinisuositus:

Mayer Asia Cuvée 2018

Alkon tuotenro: 513807

Valkoviini Itävalta
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Caprese uunissa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pikkusyötävä

Kampasimpukka-salaattikupit

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima

Heikki Valkama: Japanilainen ruoka avaa ovet maan kulttuuriin

25.05.2020 Pirjo Houni + Kuva Kaisu Jouppi

Villiyrttien villit maut

15.06.2017 Kati Pohja + Kuva Sami Piskonen