Ainekset
Chiliperunat:
500 g varhaisperunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 tl gochujangia (korealaista chilitahnaa)
1/2 tl savupaprikaa
sormisuolaa
*
Rosmariiniperunat:
500 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
sormisuolaa
*
Ranchkastike:
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 nippu ruohosipulia
4 viipaletta pekonia
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Sekoita kermaviili majoneesiin. Mausta tomaattipyreellä, hienonnetulla valkosipulilla, silputulla ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.
2. Paahda pekoniviipaleet rapeiksi, silppua ne hyvin hienoksi ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua.
3. Valmista chiliperunat. Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. (Kokonaiset varhaisperunat vaativat keittämisen ennen grillaamista, ohuet perunaviipaleet kypsyvät grillissä raakoina.)
4. Pujota jäähtyneet perunat vartaisiin.
5. Sekoita chilitahna öljyyn, mausta savupaprikalla.
6. Grillaa perunoita grilliparilan päällä chiliöljyllä valellen. Mausta valmiit perunat sormisuolalla.
7. Valmista rosmariiniperunat. Pese perunat ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.
8. Sekoita sitruunan kuori ja silputtu rosmariini öljyyn.
9. Grillaa perunaviipaleita parilalla noin 5 minuuttia puoleltaan välillä rosmariiniöljyllä sivellen, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta valmiit perunat sormisuolalla.
10. Tarjoa grilliperunat ranch-kastikeen kanssa.
Viinisuositus
Alexander Gysler Feldstärke Grauburgunder Trocken 2020
Alkon tuotenro 1: