Artikkelit

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viini-lehden toimitus + Juomavinkki.fi

Sami Kuronen on paitsi pitkänlinjan radio- ja TV-persoona myös innokas kotikokki,  joka hurahti ruoanlaittoon pikkuveljensä Pasin innoittamana reilu kymmenen vuotta sitten.

Grillaus kuuluu Samin kesään.
”Grillaamiseen liittyy jo lähtökohtaisesti positiivista fiilistä ja yhdessäoloa. Sanotaan että aina on hyvä sää grillata ja olen samaa mieltä. Kiitos mm. kaasugrillien, ulkona kokkaaminen ei heti kaadu pikku sateeseen.”

Ruoanlaittajana Sami rakastaa selkeitä makuja kauniisti esille pantuna. Niin Samilla kuin monilla muillakin grilliin sujahtaa usein samat tutut ja turvalliset makkarat ja pihvit.
”Arastelin monien raaka-aineiden tuomista ritilälle, mutta usein aivan turhaan. Grillin äärellä varsinkin kannattaa rohkeasti kokeilla uusia juttuja.”

Sama pätee myös viineihin, grillin äärellä on turvallista kokeilla uusiakin juomia. Kokeile Samin ja hänen veljensä keittiömestari Pasi Kurosen Aura-juustolla ja piparjuuri-rucolamajoneesilla maustettua burgeria ja Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniä.

Kurkkaa lisää Kurosten veljesten grillireseptejä ja Castillo de Molina -viinisuosituksia Juomavinkki.fi -sivustolta.

Naudan entrecote-burger, bbq-tomaattia, Aura-juustoa ja piparjuuri-rucolamajoneesia

4 annosta

4 kpl n. 130 g naudan entrecotepihvejä
suolaa
mustapippuria
4 kpl briossisämpylää
1 pkt Aurajuustoa
frisee-salaattia

Bbq-tomaatti:
1 prk (400 g) Mutti-säilykekirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl fariinisokeria
1 dl punaviiniä
1 tl suolaa

Yhdistä aineet kattilaan ja keittele puolisen tuntia miedohkolla lämmöllä.

Piparjuuri-rucolamajoneesi:
2 dl rypsiöljyä
kourallinen rucolaa (n. puoli litraa)
1 keltuainen
1 tl dijon sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
½ tl piparjuurta

Soseuta rypsiöljy ja rucola hienoksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi öljy talteen. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, sokeri ja suola. Lisää rucolaöljy ohuena nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon etikka ja piparjuuri.

Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa pihvejä pari minuuttia per puoli. Laita vetäytymään siksi aikaa kun lämmität sämpylät. Ota sämpylöihin grillissä nopeasti paistopinta vain leikatulle pinnalle.

Kasaa burger laittamalla sämpylän alaosalle ensin bbq-tomaattia, murenna sitten päälle aurajuustoa. Leikkaa pihvi ohuehkoiksi siivuiksi ja aseta aurajuuston päälle. Laita pihvin päälle piparjuuri-rucolamajoneesia, sitten friseesalaattia. Laita lopuksi sämpylän kansi salaatin päälle.

Viinisuositus

Castillo de Molina Pinot Noir Reserva 2017

455377, Alkon tuotesivu
Punaviini / Curicó Valley / Curicó, Chile
Viña San Pedro
Pinot Noir
11,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Muista myös hanapakkaus!

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir hanapakkaus 2016

469248, Alkon tuotesivu
Punaviini / Valle de Curicó / Chile
Viña San Pedro
Pinot Noir
35,99 € (3 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

 

Vastaavia artikkeleita

Testissä: makkara-olut parit

30.05.2017 Elisa Johansson + Olutsuositukset Mariaana Nelimarkka + Kuva Sami Piskonen

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski

Mitä olutta grilliruoan kanssa?

27.05.2015 Teksti Jaakko Matikainen + Kuvat Laura Riihelä ja Shutterstock