Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Cocktailien tekeminen kotona mielletään usein hankalaksi jäiden, raaka-aineiden ja työvälineiden puuttuessa. Uudet tuoteinnovaatiot helpottavat drinkkiurakkaa ja ravintolatasoisten huippucocktailien valmistamisen pitäisi onnistua kotioloissakin. Testasimme cocktail-uutuuden.
Keisarin juusto on kuninkaallinen juusto Pohjanmaalta, joka maistuu valkoviinin tai tumman vehnäoluen kanssa. Katso juomasuositukset.
Sienisesongin herkullisin pastaillallinen valmistuu suppilovahveroista ja Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blancista. Voit käyttää pastaan sienimetsän tuoreita umamipommeja tai edellisen sadon kuivattuja suppiksia. Pastan täydellinen kumppani on chileläinen, aromaattinen, sitruksinen ja veden kielelle nostava sauvignon blanc – joka nautitaan sopivan viilennettynä.
Olipa lautasella sienirisotto, -keitto tai -pannari, makunautinnon täydentää oikea viini. Valitsimme viisi toimivaa komboa sienisadolle.
”Alkuviinipiirejä järisyttänyt vyyhti liittyy Italian Pugliassa alkuviinejä valmistavan viinintekijä Valentina Passalacquan isää vastaan nostettuihin raskauttaviin syytteisiin, joihin kuuluu muun muassa orjatyötä muistuttavat rikosepäilyt. ”
Syksyn ja ruskan innoittamana poimimme Alkon tilausvalikoimasta kolme hyvää pinot noir -viiniä.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi ja Simon onkin shortlistattu Roederer International Wine Writing Awards 2020 -kilpailuun kolumniensa ansiosta.
”Suomen alkoholilaissa ei ole rajoitettu kuluttajien mahdollisuuksia tilata alkoholijuomia toisista jäsenmaista.” Näin totesi Suomi lausunnossaan EU:lle alkoholilain etämyynnistä vuonna 1996. Tästä huolimatta samat virkamiehet yli 20 vuotta myöhemmin väittävät EU:lle kirkkain silmin aivan muuta vaikka mikään ei ole muuttunut.
Jalohomeen kurtistamien rypäleiden mehusta syntyy maailman upeimpia jälkiruokaviinejä. Nyt onkin aika kaivaa kaapin perukoilta jälkiruokaviinit ja mätsätä niille mainiot makuparit.
On aika sanoa kesälle jäähyväiset, joten tehdään se tyylikkäästi. Peter Lehmannin Portrait Shiraz on herkullisen hedelmäinen ja täyteläinen aussishiraz, joka sopii grilliherkkujen kaveriksi – ja nautiskeluun sellaisenaan. Testaa Peter Lehmann Portrait Shiraz eritoten mehevän karitsaburgerin kanssa.
KWV Classic Collection -viinit sopivat loppukesän ja alkusyksyn pimeneviin iltoihin. Hapokas KWV Classic Collection Chardonnay 2019 saa makuparikseen paistettua kuhaa kapris-mantelisalaatilla ja samettisella beurre blanc -kastikkeella ja mehevä ja täyteläinen KWV Classic Collection Cabernet Sauvignon 2018 lyöttäytyy yhteen salviavoilla sivellyn naudan ja grillibataattien kanssa.
Etelä-Afrikasta tulevat mutkattoman maukkaat KWV Classic Collection -viinit sopivat loistavasti niin loppukesän grilliherkkujen pariin kuin syksyn tunnelmaisiin illanviettoihinkin.
Viini on parhaimmillaan yhdessä ja jaettuna, mutta poikkeusoloissa viinin nauttiminen yhdessä on muuttunut.