Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Kokeile näitä viinejä, jos mielesi tekee elegantteja, herkkiä, eloisan monivivahteisia punaisia. Tässä viisi kypsän marjaisaa punaviiniä ruokapöytään!
Ihanan mehevän ja tirskuvan veriappelsiinin sesonki on lyhyt ja hedelmää kannattaakin hyödyntää kaikkialle. Tirskauta veriappelsiinia salaattiin, tarjoile paahdettujen punajuurien kera tai purista kuohuviinin sekaan brunssilla veriappelsiinimimosan muodossa.
Tarhalta tynnyriin on Viinilehden juttusarja, jossa tutustumme viininteon saloihin. Hyppää kyytiin ja seuraa rypäleen matkaa tarhalta pulloon.
Viinin ja ruoan yhdistämisessä on tavoitteena saavuttaa makujen harmonia. Se tuo mukanaan enemmän kuin hyvän maun suuhun – hyvän mielen.
Unohda porkkanan arkisuus ja kokkaa arjen juhlaan karamellisoitua porkkanaa ja ankanrintaa tai samettista porkkanakeittoa. Sipaise leivän päälle herkullista ja helppoa linssi-porkkanahummusta.
Tuhdit pataruoat lämmittävät talven keskellä. Parasta pataruoassa on, että se valmistuu lähes itsekseen ja muuntautuu pienellä vaivalla moneksi. Pataruoka on parhaimmillaan sopivan viinin kanssa ja välillä viiniä lorahtaa pataakin maustamaan. Katso viinisuosituksemme eri tyylisille pataruoille ja pistä pata porisemaan.
Hyvän viinin ei aina tarvitse luoda lovea kukkaroon, vaan laadukkaita viinejä löytyy myös 10 euron kategoriasta. Tässä poimintamme Alkon valikoimasta.
Kanariansaarten hurmaava alkuperäislajike ja lomasaarten lemmikki Listán Negro nousee Teneriffan aalloista.
Raikkaita, hyvänmakuisia ja matala-alkoholisia tuotteita suosiva trendi on levinnyt Suomeen melko nopeasti. Erityisesti nuoret nauttivat mielellään miedompia juomia. Mutta mitä kaikkea matala-alkoholisuus oikein pitää sisällään ja mitä ovat matala-alkoholiset viinit?
Vuosi 2020 toi viinimarkkinoille useampia kokonaan uusia viinityylejä. Näitä kolmea viiniuutuutta trendinenät havittelivat vuonna 2020.
Alkuvuonna on hyvä katsoa edellistä vuotta ja sen kulmakiviä. Tässä vuoden 2020 parhaimmat Alkon viinit – hinnasta riippumatta. Mikä oli sinun mielestäsi vuoden 2020 paras viini?
Lasia tehdään sulattamalla hiekkaa 1 500 asteen lämpötilassa. Ja kun lasia kierrätetään, se sulatetaan uudestaan. Pullojen tekeminen on siis viininvalmistuksen kuuminta hottia.
Hävikkiruoka on muotia. Nyt laitetaan viinin jämät kiertoon. Kattilan kautta käynyt viini saa uuden elämän lautasella.