Top-viinit

Vuoden 2020 viinitrendit – 3 x suosikkiviini, joista vuosi muistetaan

21.01.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock ja Elina Simonen

Vuosi 2020 toi viinimarkkinoille useampia kokonaan uusia viinityylejä. Näitä kolmea viiniuutuutta trendinenät havittelivat vuonna 2020.

Keväällä kohistiin maailman valloituksensa Suomesta aloittaneesta rieslingroseesta ja loppuvuodesta markkinoille tuli roseeprosecco. Syksyllä Lauri Tähkä punaviini tyhjensi Alkon hyllyt.

Rieslingrosee

Viinimaahantuoja Tuomas Meriluotoa voidaan pitää vuonna 2020 lanseeratun rieslingrosee-viinityylin isänä. Innovaatio syntyi vahingossa, kuten monet muutkin parhaat oivallukset. Tuomas Meriluoto ei ole varmastikaan ensimmäinen, jonka lasissa sekoittuivat vahingossa valko- ja punaviini, mutta hän on ensimmäinen, joka keksi kaupallistaa viinityylin.
Rieslingrosee lanseerattiin Suomessa ensimmäisenä maana maailmassa ja se oli kevään ja kesän 2020 suosikkiviini.

Tuomas Meriluoto on maailman uusimman viinityylin, rieslingroseen isä

Lauri Tähkä -viini

Syyskuussa näki päivänvalon laulaja Lauri Tähkän nimikkoviini. Lauri Tähkä -punaviini on Valpolicella Ripasso Superiore 2017 ja nimetty laulajan hitin mukaisesti ”Acqua in fiamme” (suomeksi: Palavaa vettä). Ensimmäiset viinierät myytiin loppuun muutamassa päivässä mutta Italiasta saatiin syksyn mittaan täydennyseriä sammuttamaan suomalaisten viinihimoa.

Artisti itse sanoi viinin julkistustilaisuudessa: ”Eihän rakkautta tai hyvää viiniä pysty selittämään, ne on tunnejuttuja.”

Lauri Tähkä -viini

Vinkki!
Lauri Tähkän faneja saattaa kiinnostaa Viinikellari.com -viininettikaupan myymä viinimaistelulaatikko, jossa on mukana myös Lauri Tähkän signeeraama Äärille-kirja. 
Acqua in Fiamme di Lauri Tähkä -maistelulaatikko

Roseeprosecco

Kuluttajien toivomat roseen väriset proseccot saivat Italian viranomaisilta myynti- ja pullotusluvat marraskuussa. Prosecco Rosé DOC -apellaation säännöt määrittelevät tarkasti uuden viinityylin valmistusta. Viininystävien innolla vastaan ottamat roseeproseccot ovat varsin kohtuuhintaisia ja helposti lähestyttäviä noin 10–15 euron viinejä.
Ensimmäiset suomalaiset kuluttajat ehtivät kokeilla roseeprosecco-tuoteuutuutta jo loppuvuodesta mutta sen suosio jatkuu varmasti myös vuonna 2021.

Kauan odotettu roseeprosecco on täällä!

Vastaavia artikkeleita

Trendikkäät herkut ystävänpäiväbrunssille – romanttinen roseeprosecco ja okonomiyaki!

Kaupallinen yhteistyö

02.02.2021 Viinilehden toimitus

Kauan odotettu roseeprosecco on täällä!

21.12.2020 Viinilehden toimitus + Kuva Sara Vanninen

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä