viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinitrendit 2020, roseeprosecco, rieslingrosee ja lauri tähkä -viini
Ilmiöt

Vuoden 2020 viinitrendit – 3 x suosikkiviini, joista vuosi muistetaan

21.01.2021 Elisa Ojala + kuva Shutterstock ja Elina Simonen

Vuosi 2020 toi viinimarkkinoille useampia kokonaan uusia viinityylejä. Näitä kolmea viiniuutuutta trendinenät havittelivat vuonna 2020.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Keväällä kohistiin maailman valloituksensa Suomesta aloittaneesta rieslingroseesta ja loppuvuodesta markkinoille tuli roseeprosecco. Syksyllä Lauri Tähkä punaviini tyhjensi Alkon hyllyt.

Rieslingrosee

Viinimaahantuoja Tuomas Meriluotoa voidaan pitää vuonna 2020 lanseeratun rieslingrosee-viinityylin isänä. Innovaatio syntyi vahingossa, kuten monet muutkin parhaat oivallukset. Tuomas Meriluoto ei ole varmastikaan ensimmäinen, jonka lasissa sekoittuivat vahingossa valko- ja punaviini, mutta hän on ensimmäinen, joka keksi kaupallistaa viinityylin.
Rieslingrosee lanseerattiin Suomessa ensimmäisenä maana maailmassa ja se oli kevään ja kesän 2020 suosikkiviini.

Tuomas Meriluoto on maailman uusimman viinityylin, rieslingroseen isä

Lauri Tähkä -viini

Syyskuussa näki päivänvalon laulaja Lauri Tähkän nimikkoviini. Lauri Tähkä -punaviini on Valpolicella Ripasso Superiore 2017 ja nimetty laulajan hitin mukaisesti ”Acqua in fiamme” (suomeksi: Palavaa vettä). Ensimmäiset viinierät myytiin loppuun muutamassa päivässä mutta Italiasta saatiin syksyn mittaan täydennyseriä sammuttamaan suomalaisten viinihimoa.

Artisti itse sanoi viinin julkistustilaisuudessa: ”Eihän rakkautta tai hyvää viiniä pysty selittämään, ne on tunnejuttuja.”

Lauri Tähkä -viini

Vinkki!
Lauri Tähkän faneja saattaa kiinnostaa Viinikellari.com -viininettikaupan myymä viinimaistelulaatikko, jossa on mukana myös Lauri Tähkän signeeraama Äärille-kirja. 

Tilaa Acqua in Fiamme di Lauri Tähkä -maistelulaatikko. Viinikellari.com on laadukkaiden, käsinpoimittujen viinien viinikauppa. Sen kautta ostamasi tuotteet sisältävät aina kaikki Suomen verot ja viranomaismaksut sekä Suomen arvonlisäveron 24 %.

Roseeprosecco

Kuluttajien toivomat roseen väriset proseccot saivat Italian viranomaisilta myynti- ja pullotusluvat marraskuussa. Prosecco Rosé DOC -apellaation säännöt määrittelevät tarkasti uuden viinityylin valmistusta. Viininystävien innolla vastaan ottamat roseeproseccot ovat varsin kohtuuhintaisia ja helposti lähestyttäviä noin 10–15 euron viinejä.
Ensimmäiset suomalaiset kuluttajat ehtivät kokeilla roseeprosecco-tuoteuutuutta jo loppuvuodesta mutta sen suosio jatkuu varmasti myös vuonna 2021.

Kauan odotettu roseeprosecco on täällä!

Lue lisää

5 x ihana riesling – valitse valkkari tai rosee, kuplilla tai ilman!

23.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Roseeviini – roseeta vaaleanpunaisesta tumman pinkkiin

25.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä