Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Vapautetut orjat käyttivät antiikin Roomassa punaista suippoa villapipoa merkkinä uudesta vapaasta asemastaan. Tästä fryygialaismyssyksi kutsutusta päähineestä tuli sittemmin yleinen vapauden symboli, ja esimerkiksi Argentiinan vaakunassa ja Paraguayn lipussa näkyy pipo, jota äkkinäisempi voisi luulla tonttulakiksi. Se on kuitenkin vapausmyssy, josta Ranskan vallankumouksessa tuli suorastaan koko operaation symboli.
Kuohuviinit ja samppanjat ovat muutakin kuin kupliva aperitiivi ja ne toimivat erinomaisesti läpi aterian. Me valitsimme viisi mainiota moniottelijaa talven juhlakauteen.
Kotileipomo Tanniset tunnetaan pipareistaan. Ilman Jussin pipareita ei leipomon kanta-asiakkaille joulu ole joulu. Suomen rapeimpia pipareita on valmistettu Turun seudulla jo vuodesta 1961 samalla reseptillä ja käsityönä.
Vuoden tärkeimmän ruokajuhlan kunniaksi pöytään nostetaan pitkään ja hartaasti kypsytettyjä juustoja. Kokeile perinteistä goudaa, mutta ei hollantilaista vaan vaihteeksi ahvenanmaalaista. Ålansdsmeijerietin JouluGouda on suomalainen joulupöydän juustotähti.
Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Don David Malbec Reserve 2018 on juuri se kauan kaivattu juustolautasen kumppani! Mehevä ja marjaisen hillomainen punaviini on koville ja suolaisille juustoille se, mitä samppanja on mansikoille tai ostereille.
Tervetuloa talvi! Maistuva, yrttinen munakoiso-tomaattipasta ja keskitäyteläinen, mausteinen punaviini karkottavat pimeyden ja kylmän kertaheitolla.
Valitsimme Alkon tilausvalikoimasta kolme loppuvuoden juhlakauteen sopivaa samppanjaa. Valitse näistä hyvä samppanja juhlaan kuin juhlaan!
Suomessa on lukuisia pienjuustoloita, mutta pääkaupunkiseudulla vain yksi. Helsingin Meijeriliike nimeää juustonsa Helsingin paikkojen mukaan.
Pipari on talven ikisuosikki. Pipari maistuu sellaisenaan, juustojen kanssa, talona, ukkona, koristeltuna tai suoraan pelliltä. Piparijälkkärit ovat kuitenkin täysin omaa herkullista luokkaansa ja niissä saat nauttia piparista viimeistä murua myöten.
Taneli Lehtonen voitti syksyllä sommelierien Suomen mestaruuden neljättä kertaa – ja päätti samalla luopua kisaamisesta.
Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico 2019 ja yhden astian lasagne on resepti helppoon herkutteluun. Joskus on ihana kaataa lasiin Veneton alueen viiniä ja nauttia helposta kokkailusta – herkullisuudesta tinkimättä.
Talven juhlia vietetään pienissä porukoissa, mutta juhlahetkistä voi silti nauttia tyylikkäästi hyvän ruoan ja juoman kera. Neljän tähden Pfaff Black Tie -valkoviini ja maa-artisokka-sienipizzat sopivat esimerkiksi itsenäisyyspäivän vastaanottoon.