Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Viinitiloilta tulee paitsi viiniä, joskus myös ruoanlaitossa käytettävää öljyä. Etenkin Välimeren maiden oliivitarhat ovat tuttuja monille viininystäville. Ruoanlaitossa käytettäviä öljyissä riittää valinnanvaraa. Toiset sopivat kuumentamiseen, toiset maistuvat parhaimmalta kylmänä salaateissa. Maista, kokeile ja kokkaa!
Tarhalta tynnyriin on Viinilehden juttusarja, jossa tutustumme viininteon saloihin. Hyppää kyytiin ja seuraa rypäleen matkaa tarhalta pulloon.
Sukella Romeon ja Julian Veronaan uuden Pasqua PassioneSentimento Prosecco Rosé Extra Dry Millesimato -kuohuviinin kera. Kata pöytään okonomiyakia, japanilaista suolaista pannukakkua, ja kaada lasiin roseeproseccoa. Kippistä rakkaudelle ja ystävyydelle!
Kokeile näitä viinejä, jos mielesi tekee elegantteja, herkkiä, eloisan monivivahteisia punaisia. Tässä viisi kypsän marjaisaa punaviiniä ruokapöytään!
Ihanan mehevän ja tirskuvan veriappelsiinin sesonki on lyhyt ja hedelmää kannattaakin hyödyntää kaikkialle. Tirskauta veriappelsiinia salaattiin, tarjoile paahdettujen punajuurien kera tai purista kuohuviinin sekaan brunssilla veriappelsiinimimosan muodossa.
Tarhalta tynnyriin on Viinilehden juttusarja, jossa tutustumme viininteon saloihin. Hyppää kyytiin ja seuraa rypäleen matkaa tarhalta pulloon.
Viinin ja ruoan yhdistämisessä on tavoitteena saavuttaa makujen harmonia. Se tuo mukanaan enemmän kuin hyvän maun suuhun – hyvän mielen.
Unohda porkkanan arkisuus ja kokkaa arjen juhlaan karamellisoitua porkkanaa ja ankanrintaa tai samettista porkkanakeittoa. Sipaise leivän päälle herkullista ja helppoa linssi-porkkanahummusta.
Tuhdit pataruoat lämmittävät talven keskellä. Parasta pataruoassa on, että se valmistuu lähes itsekseen ja muuntautuu pienellä vaivalla moneksi. Pataruoka on parhaimmillaan sopivan viinin kanssa ja välillä viiniä lorahtaa pataakin maustamaan. Katso viinisuosituksemme eri tyylisille pataruoille ja pistä pata porisemaan.
Hyvän viinin ei aina tarvitse luoda lovea kukkaroon, vaan laadukkaita viinejä löytyy myös 10 euron kategoriasta. Tässä poimintamme Alkon valikoimasta.
Kanariansaarten hurmaava alkuperäislajike ja lomasaarten lemmikki Listán Negro nousee Teneriffan aalloista.
Raikkaita, hyvänmakuisia ja matala-alkoholisia tuotteita suosiva trendi on levinnyt Suomeen melko nopeasti. Erityisesti nuoret nauttivat mielellään miedompia juomia. Mutta mitä kaikkea matala-alkoholisuus oikein pitää sisällään ja mitä ovat matala-alkoholiset viinit?