Kaupallinen yhteistyö

Järjestä viiden tähden hot dog -ilta!

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus

Hot dog muuntautuu gourmet-herkuksi, kun täytät sen karitsamakkaralla, valmistat herkulliset lisukkeet ja tarjoat chileläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018 -viinin kanssa. Viiden tähden hot dog -illallinen syntyy puolessa tunnissa.

Viña Tarapacá -viinitalon koti on ollut Chilessä Maipo Valleyn ala-alueella Isla de Maipossa jo yli 145 vuotta. Isla de Maipo sijaitsee Andien vuoriston ja Tyynenmeren välissä ja alueen poikkeuksellisen rikas ekosysteemi on muokannut Tarapacá-viineistä uniikkeja pullotteita.

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018 -viini on mausteinen ja voimakas. Se loistaa tummien liharuokien ja riistan kanssa. Viini sopii erinomaisesti perinteisille kevään liharuoille, kuten pääsiäislampaalle, mutta yllättää iloisesti myös modernimpien ruokien luottokumppanina.

Karitsamakkara + Tarapacá-punaviini = täydellinen hot dog -elämys

Grillikauden lähestyessä raakamakkarabuumi ei osoita laantumisen merkkejä – päinvastoin! Myös hodarisämpylät ovat nousseet uudelle tasolle ja maukkaita briossisämpylöitä löytyy jo useilta valmistajilta. Kun gourmet-hodareihin yhdistää suomalaisten suosikkiviinimaan Chilen herkullisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018 -viinin, hipoo mäkuelämys jo täydellisyyttä. Valmishodarit ovat vain kaukainen muisto, kun sämpylän väliin lisätään vielä karamellisoitua sipulia ja mausteista dijon-majoneesia.

Kerää perhe tai ystävät koolle ja aloita grillikausi tai valmista hodarit sisätiloissa. Avaa marjainen, paahteinen ja makean mausteinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018 -viini ja nauti viiden tähden hot dog -illallisesta.

Karitsamakkara-hot dog

Karitsamakkara-hot dog ja Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2018

Ainekset:
4 hot dog -sämpylää
4 lammas-tai karitsamakkaraa

Karamellisoitu sipuli:
2 sipulia
3 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Dijon-majoneesi:
1/2 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia

Lisäksi:
2–3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Aloita karamellisoidun sipulin valmistuksella. Kuori ja viipaloi sipulit.
2. Kuumenna paistinpannussa voi. Lisää sipulirenkaat ja sokeri. Sekoita ja anna paistua keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää puolivälissä paistinaikaa vesi ja suola.
3. Paista toisella pannulla tai grillissä makkarat kypsiksi.
4. Makkaroiden paistuessa, sekoita dijon-sinappi ja majoneesi. Siirrä dijon-majoneesi pursotuspussiin.
5. Höyrytä tai lämmitä uunissa hot dog -sämpylät.
6. Hienonna lehtipersilja.
7. Laita lämpimän hot dog -sämpylän väliin karitsamakkara ja karamellisoitua sipulia. Pursota päälle raidat dijon-majoneesilla ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa.

Lue myös:

Viña Tarapacá – Chilen Isla de Maipon ainutlaatuinen viinitila

Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä Altian kanssa.

Lue lisää

Viña Tarapacá – Chilen Isla de Maipon ainutlaatuinen viinitila

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus

Parasta pääsiäiseen: aussipunkku ja nopeat karitsankyljykset Lähi-idän twistillä!

Kaupallinen yhteistyö

15.03.2021 Viinilehden toimitus

Makkara-juustoplatter ja juusto-viiniparit

15.12.2020 Viinilehden toimitus + ruokakuva Sami Repo