Kaupallinen yhteistyö

Viña Tarapacá – Chilen Isla de Maipon ainutlaatuinen viinitila

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus

Chilessä Andien vuoriston ja Tyynen valtameren välissä sijaitseva Maipo Valleyn ala-alue Isla de Maipo on ollut viinitalo Viña Tarapacán koti jo yli 145 vuotta. Viinitilaa ympäröivät vuoret kätkevät sisäänsä Maipo-joen kauniin laakson sekä poikkeuksellisen rikkaan ekosysteemin.

”Viinitarhojen ympärillä kukoistavan monimuotoisen kasviston ja eläimistön vaaliminen on tärkeä osa Viña Tarapacán perusarvoja. Ennakoiva ja aktiivinen työ auttaa ympäristön luontaista biodiversiteettia kukoistamaan viinirypäleiden rinnalla”, kertoo Viña Tarapacán ansioitunut pääviinintekijä Sebastián Ruiz.

Alkuperäiskasvillisuus toimii myös turvapaikkana uhanalaisille eläinlajille.
“Elinvoimainen ympäristö on rikkaus, joka antaa viineillemme ainutlaatuisen ulottuvuuden ja siksi sitä on suojeltava,” Sebastián Ruiz sanoo.

Tarapacá

Ympäristö huomioidaan kaikin tavoin, myös energian ja veden käytössä.

“Tuotamme tilallemme energiaa muun muassa oman vesivoimalan sekä viinikellarin katolla olevien aurinkopaneelien avulla. Olemme tarkkoja myös vedenkäytön suhteen. Tarhojen kastelusysteemit on suunniteltu niin, että ne auttavat meitä tuottamaan viiniä ekologisesti kestävällä tavalla”, Ruiz sanoo.

Tarapacá

145 vuotta viininviljelyä

Onnekas sijainti on yksi kansainvälisesti palkitun Viña Tarapacán menestyksen salaisuuksista. Viinitarhat lepäävät Andien syleilyssä, yli 2000 hehtaaria karunkaunista luontoa ympärillään.
Isla de Maipo on yksi Chilen pienimpiä viinialueita, mutta koostaan huolimatta alue on onnistunut nousemaan viinimaailman parrasvaloihin Chilen laatuviinien edelläkävijänä.

Viña Tarapacán yli 145 vuoden viininviljelykokemus sekä huipputekniikkaa hyödyntävä tuotantoteknologia auttavat saavuttamaan parhaimman mahdollisen laadun. Viinitilan 145-juhlavuoden kunniaksi lanseerattu Tarapacá Gran Reserva 145 Anniversary -punaviini juhlistaa Viña Tarapacán historiaa yhtenä Chilen vanhimmista ja tunnetuimmista viinitiloista.

”Gran Reserva 145 -viini tehdään Cabernet Sauvignon -, Cabernet Franc – ja Syrah-rypälelajikkeista. Ne ovat samoja lajikkeita, joita tilallemme istutettiin jo 145 vuotta sitten. Ja juuri nämä rypälelajikkeet ovat sopeutuneet Isla de Maipoon erityisen hyvin”, Sebastián Ruiz sanoo.

Tarapacá

Luonteikkaat laatuviinit

Laakson päivä- ja yölämpötila vaihtelevat paljon, mikä auttaa rypäleitä säilyttämään luontaisen raikkaan hapokkuuden ja eloisan marjaisuuden. Aurinkoisilta tarhoilta korjatut rypäleet tuottavat perinteisiä klassikkoviinejä nykyaikaisella vivahteella, mikä kertoo huolellisesta viininvalmistusprosessista.

”Ilmasto, maaperän ominaisuudet sekä viinitarhan pinnanmuodot antavat oman mausteensa lopulliseen tuotteeseen. Seuraamme rypälelajikkeiden kypsymistä tarkasti viinitarhojen eri palstoilla, jotta sadonkorjuu voidaan suorittaa optimaalisena ajankohtana”, Sebastián Ruiz selittää.

Tarapacá

Luonteikkaat Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon ja Tarapacá Gran Reserva Red Blend punaviinit ovatkin hyvin uskollisia niin rypälelajikkeilleen kuin alkuperälleenkin. Molemmissa viineissä voi maistaa tasapainoisen, alueelle luonteenomaisen vahvan makuelämyksen.

Maista myös nämä monimuotoiset Tarapacá-viinit:

Artikkeli on osa kaupallista yhteistyötä Altian kanssa.

Kokkaile lammas-sienipataa huippupunaviinin seuraan!

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Lue lisää

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2021 Viinilehden toimitus

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Viña Leyda – Chilen palkituin viinitalo

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus