TOP 5: Salaattiviinit

Viini-lehden asiantuntija Antti Rinta-Huumo valkkasi viisi viiniä kesän salaateille. Kurkkaa viinisuositukset!

Poimi Portugalin makupalat

Maistuisiko pala Portugalia? Antti Rinta-Huumo laati viiden portugalilaisen viinin kattauksen, jonka äärellä pääsee kokemaan maan tarjoamia ainutlaatuisia viinielämyksiä. Korkkaa kattaus ja nautiskele!

Maista Gardajärven monipuolinen sato

Gardajärven ympärillä tuotetaan uniikkeja ja arvostettuja viinejä. Kokeile Antti Rinta-Huumon valitsemia viinejä ja nauti Italian ainutlaatuisista herkuista.

Maista monipuolinen Chile

Luirumainen Chile on viinimaana hyvin monipuolinen: niin viileässä viihtyville valkoisille kuin lämmöstä nauttiville punaisille rypäleille löytyy sopiva kasvuympäristö.

Antti Rinta-Huumo valitsi yhdeksän erilaista maistiaista maan viinivalikoimasta. Kokeile, millainen chileläinen on sinun suosikkisi!

Mausteet – viinin kavereita?

Mausteet ovat viinin kavereita – tiettyyn pisteeseen saakka. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo laati kattauksen mausteisen ruoan seuraan sopivista viineistä. Poimi vinkit talteen!

Kokeile: Tee se itse -tasting Bordeaux’n viineillä

Ota mukava asento ja matkaa viinimaailman navaksikin kutsutun Bordeaux’n viinialueen ympäri herkullisten viinien seurassa. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsi kuusi viiniä eri puolilta Bordeaux’ta.

Järjestä oma tasting – huomaatko eroja eri alueiden välillä?

Kolme viiniä viileästä Galiciasta

Espanjan luoteiskulma tarjoaa yllätyksiä raikkaiden valkoviinien ja keveiden punaviinien ystäville. Galician viinialueella vieraillut sommelier Antti Uusitalo poimi kolme erilaista espanjalaista viiniä maisteltavaksi.

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

Punajuurispagetti ja vuohenjuusto kaipaavat seuraansa klassisia lajikkeita, pintasavustettu lohi nauttii puolestaan aromaattisesta kumppanista. Entä mikä natsaa ankanrinnalle? Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsee viinit Viini-kokin molekyylimenun herkuille ja kertoo videolla käyttännön vinkkejä viinin ja ruoan yhdistämiseen.