Top-viinit

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Punajuurispagetti ja vuohenjuusto kaipaavat seuraansa klassisia lajikkeita, pintasavustettu lohi nauttii puolestaan aromaattisesta kumppanista. Entä mikä natsaa ankanrinnalle? Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsee viinit Viini-kokin molekyylimenun herkuille ja kertoo videolla käyttännön vinkkejä viinin ja ruoan yhdistämiseen.

Viinihörhö Antti Rinta-Huumo maisteli Viini-kokki Alex Nurmen molekyyliherkkuja. Lautaselta löytyi muun muassa agar agarilla hyydytettyä spagettia ja savupistoolilla maustettua lohta.

Mitä Viinihörhö miettii viinivalinnoistaan? Miten ne istuvat molekyyligastromian keinoin toteututtuihin annoksiin? Katso videoilta Antin vinkit viinivalintoihin.

Viini-kokin molekyylimenun reseptit löydät Viini-lehdestä 2/2014.

Klassiset lajikkeet punajuurelle ja vuohenjuustolle


Aromikasta menoa savustetulle lohelle


Mikä natsaa ankanrinnalle?


Viinihörhön kakkosviinit molekyylimenulle

Punajuurispagetille:
Leyda Sauvignon Gris Kadun Vineyard 2012, Chile, Alko 549837, 11,97 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta

Lohelle:
Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier 2011, Etelä-Afrikka, Alko 500097, 14,99 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta

Ankanrinnalle:
Cluver & Schaal Pinot Noir 2012, Etelä-Afrikka, Alko 480387, 12,90 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta


Vastaavia artikkeleita

Jaakko Heinimäki: Simuus ei ole sitruunasta kiinni

10.05.2021 Jaakko Heinimäki

Provolone on herkullinen italialainen juusto – katso juomasuositukset!

04.05.2021 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

5 x pääsiäisen herkullisimmat reseptit ja viinisuositukset

30.03.2021 Viinilehden toimitus