Top-viinit

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Punajuurispagetti ja vuohenjuusto kaipaavat seuraansa klassisia lajikkeita, pintasavustettu lohi nauttii puolestaan aromaattisesta kumppanista. Entä mikä natsaa ankanrinnalle? Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsee viinit Viini-kokin molekyylimenun herkuille ja kertoo videolla käyttännön vinkkejä viinin ja ruoan yhdistämiseen.

Viinihörhö Antti Rinta-Huumo maisteli Viini-kokki Alex Nurmen molekyyliherkkuja. Lautaselta löytyi muun muassa agar agarilla hyydytettyä spagettia ja savupistoolilla maustettua lohta.

Mitä Viinihörhö miettii viinivalinnoistaan? Miten ne istuvat molekyyligastromian keinoin toteututtuihin annoksiin? Katso videoilta Antin vinkit viinivalintoihin.

Viini-kokin molekyylimenun reseptit löydät Viini-lehdestä 2/2014.

Klassiset lajikkeet punajuurelle ja vuohenjuustolle


Aromikasta menoa savustetulle lohelle


Mikä natsaa ankanrinnalle?


Viinihörhön kakkosviinit molekyylimenulle

Punajuurispagetille:
Leyda Sauvignon Gris Kadun Vineyard 2012, Chile, Alko 549837, 11,97 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta

Lohelle:
Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier 2011, Etelä-Afrikka, Alko 500097, 14,99 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta

Ankanrinnalle:
Cluver & Schaal Pinot Noir 2012, Etelä-Afrikka, Alko 480387, 12,90 €
Katso tarkemmat tiedot ja viiniarvio Viinistä viiniin -palvelusta


Vastaavia artikkeleita

Jaakko Heinimäki: Kaada aina ensin toisille

06.08.2020 Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Syntiinlankeemusviini

14.05.2020 Jaakko Heinimäki

Savua rypäleissä – miten maastopalot vaikuttavat viineihin?

07.01.2020 Teksti Mika Vanne