Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Talven tuiverruksen keskellä maistuu lohduttava ja lämmittävä kotiruoka ja tamminen tempranillo. Kokosimme yhteen vinkit tempranillon ruokakumppanin valintaan ja herkullisen lihamurekkeen reseptin viininsuosituksen kera.
Australialaisen Torbreckin viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään. Rennon elämännautiskelijan suonissa virtaa suomalainen veri.
Viininvalmistuksen tiukat lainsäädännöt ovat lyöneet kapuloita rattaisiin uusien viini-innovaatioiden kanssa. Nyt roseeprosecco on kuitenkin nähnyt päivänvalon.
Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Osallistuin syyskuussa virtuaaliselle sadonkorjuumatkalle Douron laaksossa. Kuuntelin keittiöni pöydän ääressä videopuhelun välityksellä Fladgate Partnerhsipin (Taylor’s, Fonseca, Croft ja Krohn) pääviinintekijän David Guimaraens kuulumisia sadonkorjuun keskeltä. Vaikka Davidin selontekoa olisi ollut mukavampi kuunnella paikan päällä kylmää portugalilaista Super Bock -olutta siemaillen, tunnelma oli aistittavissa tietokoneen ruudultakin.
Jos mielikuva Gamaysta on yhtä kuin Beaujolais Nouveau, on syytä ajaa päivitys.
Gemischter Satz -viinityylin idea on yksinkertainen mutta nerokas ja taas muodissa. Ikivanhassa itävaltalaisessa viinityylissä eri rypälelajikkeet kasvavat tarhalla hujan hajan ja ne valmistetaan yhdessä viiniksi.
Viinintekijä António Luís Cerdeira nostaa Portugalin Vinho Verde -alueen viinejä uusiin ulottuvuuksiin luovuuden avulla.
Jalohomeen kurtistamien rypäleiden mehusta syntyy maailman upeimpia jälkiruokaviinejä. Nyt onkin aika kaivaa kaapin perukoilta jälkiruokaviinit ja mätsätä niille mainiot makuparit.
Bourgognen viinialueen pohjoinen satelliitti Chablis tunnetaan sitruksisen hapokkaista, tyylikkään mineraalisista ja puhtaista Chardonnay-viineistään. Kävimme tapaamassa kolmea alueen huippunimeä.
Rieslingien suosio jatkuu, ja miksikäs ei. Puhdaspiirteisen raikkaiden ja kuivien rieslingien laatu on nyt parempaa kuin koskaan!
Viña Leyda on yksi Chilen palkituimmista viinitaloista, eikä ihme. Merellisessä, viileässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuottavat raikkaita ja tasapainoisia viinejä – juuri sellaisia, jotka hurmaavat nyt viininystäviä ympäri maailmaa.
Japanin viinikulttuuri elää murroskautta. Saken kulutus on vähentynyt, ja uutta potkua viinikulttuuriin etsitään länsimaiseen tapaan tehdyistä viineistä – sekä omasta alkuperäisrypäleestä Koshusta.