Currysillileipä

Currysillileipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Currysillileipä on sillileipien aatelia.

1 h 15 min
servings 4 isoa tai 8-10 pientä annosta

04.05.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 200 g kevyesti suolattua silliä

2 rkl öljyä

1 rkl madrascurrya

1 vihreä hapokas omena kuutioina

150 g tuoretta kurkkua kuutioina

1 rkl väkiviinaetikkaa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria

4 rkl majoneesia

3 rkl ranskankermaa

ripaus mustapippuria

*

Marinoitu punasipuli:

1–2 punasipulia renkaina

1–2 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

½ tl sokeria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää (paahdettuna)

voita voiteluun

1 keitetty kananmuna haarukalla murskattuna

tuoretta tilliä

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet tarvittaessa. Kuutioi ja laita kulhoon.
2. Kuumenna öljy pienellä paistinpannulla ja kuullota curry öljyssä. Jäähdytä.
3. Sekoita omena- ja kurkkukuutioiden joukkoon etikka, sitruunamehu, suola ja sokeri. Anna tekeytyä 5–10 minuuttia. Valuta lävikössä.
4. Sekoita silli-, omena-ja kurkkukuutiot, curryöljy, majoneesi ja ranskankerma kulhossa. Mausta pippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai seuraavaan päivään.
5. Laita sipulirenkaat kulhoon ja lisää sitruunamehu, suola ja sokeri. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna tekeytyä 15–20 minuuttia tai yön yli. Voitele (paahdetut) leivät. Lusikoi päälle currysillisalaattia. Ripottele pinnalle murskattua kananmunaa, sipulirenkaita ja tilliä. Koristele krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla