Linssi-perunalaatikko

Linssi-perunalaatikko

Mehevät uunivuoat ovat arkiruokien ydintä. Peruna-linssilaatikko on herkullista vaihtelua klassikoihin ja myös sen kanssa maistuu lasi viiniä.

1 h 20 min
servings 6 annosta

28.04.2023 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg kiinteitä perunoita

2 sipulia

2 lehtisellerin vartta

1 rkl öljyä

1 prk (380/230 g) vihreitä, kypsiä linssejä

1 prk (200 g) kaurakermaa

2 rkl ravintohiivahiutaleita

2 tl dijonsinappia

1 tl suolaa

¼ tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Laita perunat likoamaan veteen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna lehtiselleri. Paista sipulia ja selleriä öljytilkassa, kunnes ne hieman pehmenevät, noin 10 minuuttia.
3. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti. Leikkaa perunat parin millin viipaleiksi. Valuta linssit.
4. Sekoita kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, sinappi, suola ja pippuri kulhossa.
5. Sekoita kaikki ainekset uunivuoassa.
6. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea, noin tunti. Jos pinta uhkaa palaa, peitä vuoka leivinpaperilla ja nosta se alemmalle tasolle. Tarjoile linssi-perunalaatikko suositusviinin kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla