viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kevätsipulipiiras
Reseptit

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

03.04.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
8–10 annosta

Herkullinen kevätsipulipiiras on täydellinen ruoka kevääseen. Tarjoile brunssilla tai lounaalla, juhlassa tai arkena.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pohja:

150 g pehmeää voita

3 dl vehnäjauhoja

½ dl auringonkukan- ja/tai kurpitsansiemeniä

2 rkl jääkylmää vettä  

*

Täyte:

3 (150 g) makeaa sipulia

2 (200 g) nippua kevätsipulia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

250 g mascarponea

1 kananmuna

1 rkl Dijon-sinappia (karkeaa)

150 g Gruyère-juustoa raastettuna  

*

Pinnalle:

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon voi ja jauhot. Nypi ne murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon siemenet ja kylmä vesi. Puristele tasaiseksi massaksi ja muotoile palloksi.
2. Nosta taikinapallo pyöreään, leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halkaisija 23 cm). Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja viipaloi makeat sipulit ja hienonna puolet kevätsipuleista. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla. Paista makeat sipulit miedolla lämmöllä pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää pannulle loppuvaiheessa kevätsipulisilppu ja timjami, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä sipuliseos piirakkapohjan päälle.
4. Asettele sipuliseoksen päälle toinen nippu kevätsipulin varsia kauniisti spiraaliksi. Säästä muutama varsi viimeistelyyn.
5. Sekoita mascarponen joukkoon kananmuna, sinappi ja juustoraaste. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Levitä juustotäyte piirakan pinnalle.
6. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
7. Huuhtele ja kuivaa parsat. Poista puiseva osa parsojen tyvestä ja paloittele parsat (noin 1 cm). Hienonna viimeistelyyn tarkoitetut kevätsipulinvarret.
8. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista parsapaloja minuutti tai pari. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon kevätsipulit. Lusikoi parsaseos jäähtyneen piiraan päälle.

Viinisuositus

Krämer Straîght Sauvignon Blanc 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheinhessen
13,95 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä