Perunarösti

Perunarösti

Perunarösti on herkullista hernetahnan ja pinaatin kanssa. Kaada lasiin raikasta ja rapsakkaa grüner veltlineriä.

45 min
servings pellillinen annosta

09.11.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg eilen keitettyjä kiinteitä perunoita (esim. Siikli)

1 dl öljyä

½ tl suolaa

mustapippuria

2 dl voimakasta juustoraastetta (esim. Gruyère, Manchego)

*

Lisäksi:

tuoretta pinaattia

hernetahnaa

*

Hernetahna:

1 pss pakasteherneitä

1 valkosipulinkynsi

1 rku lehtipersiljaa

1 dl auringonkukansiemeniä

½ tl suolaa

½ dl öljyä

2 rkl omenasiiderietikkaa

Valmistusohje

1. Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.
2. Raasta eilen keitetyt perunat kulhoon, kuorittuina tai kuorineen. Lisää öljy ja sekoita varovasti käsin. Levitä perunamassa uunipellille ohueksi kerrokseksi. Ripottele päälle suola ja pari rouhaisua pippuria myllystä.
Lisää juustoraaste. Paista röstiä 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa väriä, noin 25 minuuttia.
3. Röstin paistuessa tee hernetahna: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna lehtipersilja. Surauta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi kannussa.
4. Nostele hernetahna nokareina röstin päälle. Lisää pinnalle pinaattia.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla