Kyssäkaali

Pikkelöityä kyssäkaalia, päärynää ja katajasuolaa

Pikkelöity kyssäkaali on herkullinen lisuke illallispöytään. Kokkaa kaveriksi esimerkiksi porsaankyljyksiä ja polentaa ja tarjoile puna- tai valkoviinin kera.

pikkelöinti ja jäähdytys 2 h valmistusaika 10 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 kiinteää päärynää

2 kyssäkaalia

2 rkl suolaa

¾ dl valkoviinietikkaa

1 ½ dl sokeria

2 ¼ dl vettä

*

Katajasuola:

1 rkl katajanmarjoja

1 rkl karkeaa merisuolaa

½ rkl aniksen siemeniä

1 rkl ruokosokeria

Valmistusohje

1. Kuori päärynät ja kyssäkaalit. Leikkaa päärynät pystysuunnassa kahdeksaan lohkoon, poista siemenkota ja laita kulhoon. Leikkaa kyssäkaali 1×1 cm paksuiksi tikuiksi ja laita omaan kulhoonsa.
2. Ripottele molempien päälle suolaa, sekoita kerran ja laita kylmään mehustumaan puoleksi tunniksi.
3. Yhdistä etikka, sokeri ja vesi kasarissa, kiehauta ja jäähdytä.
4. Huuhtele päärynät ja kyssäkaalitikut kylmällä vedellä ja taputtele kuiviksi. Laita kannelliseen lasiastiaan ja kaada päälle pikkelöintiliemi. Anna tekeytyä muutaman tunnin.
5. Hiero katajanmarjat, merisuola ja aniksen siemenet huhmareessa. Sekoita joukkoon ruokosokeri.
6. Valuta kyssäkaalit ja päärynät pikkelöintiliemestään ja tarjoa katajasuolan kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla