viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Polenta
Reseptit

Chunky polenta hiilimaissilla

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 15 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Polenta on herkullinen lisuke pääruoalle. Tämän maissipuuron kruunaa pikkelöidyt jalapenot.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 maissintähkää

voita

2 dl kuohukermaa

2 dl vettä

8 dl kanalientä (tai kasvislientä)

3 dl vettä

4 dl polentaryynejä

100 g Le Gruyère AOP -juustoa

suolaa

mustapippuria

*

Viimeistelyyn:

voita

pikkelöityjä jalapenoja

*

Pikkelöidyt jalapenot:

100 g tuoreita jalapenoja

¼ sipuli

1 tl suolaa

2 tl sokeria

1 ½ dl valkoviinietikkaa

¾ dl vettä

muutama maustepippuri ja neilikka

Valmistusohje

1. Hiero maissit voilla ja paahda 220-asteisessa uunissa grillivastusten alla noin 30 minuuttia tai kunnes tähkiin paahtuu mustia täpliä. Kääntele pari kertaa paahtamisen aikana.
2. Leikkaa maissinjyvät tähkistä terävällä veitsellä ja laita ne sivuun. Laita tähkän rangat, kerma ja vesi kattilaan ja keitä seosta 15 minuuttia, jotta saat kermaliemeen täyteläisen maun.
3. Nosta tähkät kattilasta, rutista niistä liemi kattilaan ja heitä tähkät pois. Kaada jäljelle jäänyt liemi litran vetoiseen desimittaan ja lisää kanalientä, kunnes saat yhteensä 10 dl nestettä.
4. Laita 40 minuuttia ennen tarjoilua kermainen kanaliemi ja 2 dl vettä laakeaan kattilaan ja kiehauta.
5. Lisää polentaryynit ohuena norona nesteeseen sekoittaen koko ajan pallovispilällä. Keitä minuutin ajan niin että seos porisee, laske lämpöä ja keitä hiljaa. Vaihda vispilä puulusikkaan ja keitä polentaa vähintään 30 minuuttia hämmennellen lusikalla. Lisää tarvittaessa loraus vettä, jos polenta tuntuu liian tiiviiltä.
6. Lisää lopuksi sivuun laitetut maissinjyvät ja raasta sekaan puolet Gruyérestä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada tarjoiluvatiin. Viimeistele voinokareilla, pikkelöidyillä jalapenoilla ja lopulla Gruyére-raasteella.

Pikkelöidyt jalapenot

1. Pese jalapenot ja viipaloi ohuesti, heitä kannat pois. Suikaloi sipuli ohuenohuesti. Kerrosta jalapenot ja sipulit purkkiin. Ripottele väleihin suolaa ja sokeria.
2. Lämmitä etikka ja vesi kasarissa mausteiden kanssa. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ennen jalapenopurkkiin kaatamista. Sulje korkilla ja laita kylmään tekeytymään.
3. Jalapenot ovat valmiita muutaman tunnin päästä. Ne säilyvät kylmässä jopa viikkoja, mutta ovat parhaimmillaan viikon sisällä syötyinä.

Viinisuositus

Yalumba Eden Valley Viognier 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
24,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Paistetut ahvenet ja jalapenoguacamole

time Created with Sketch.
25 + ahventen nylkemisaika min
Kalaruoka

Lue lisää

Oliivi, rypsi vai avokado? Näin valitset öljyn käyttötarkoituksen mukaan

05.02.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä