Ahvenkeitto

Hieno ahvenkeitto

Voissa paistetut ahvenfileet kruunaavat suussa sulavan keiton. Ahvenkeitto kruunataan herkullisella viinillä.

45 min
servings 4 annosta

01.06.2022 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g ahvenfileitä

1/2 tl hienoa merisuolaa

n. 10 varhaisperunaa

½–1 fenkolia

2 nippusipulia (valkoinen osa)

8 dl kalalientä

2 dl valkoviiniä

5 maustepippuria

1 laakerinlehti

tillin varsia

2 dl kuohukermaa

1–2 rkl voita

*

Viimeistelyyn:

silputtua tilliä ja sipulinvarsia

Valmistusohje

1. Mausta ahvenfileet suolalla. Pese ja paloittele perunat. Suikaloi fenkoli ja sipulit. Säästä varret keiton pinnalle.
2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.
3. Lisää viini, mausteet ja tillin varret. Keitä lientä hetki, lisää perunat, fenkoli ja sipulit. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Poista tillin varret keitosta. Kaada kerma kattilaan ja peitä kattila kannella siksi aikaa, kun paistat kalat.
5. Sulata nokare voita paistinpannulla, paista ahvenfileitä minuutti, pari puoleltaan.
6. Kuumenna keitto, jaa se lautasille. Lisää pinnalle kuumat ahvenfileet, viimeistele ahvenkeitto sipulinvarsilla ja tillisilpulla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla