Ainekset
400 g ahvenfileitä
1/2 tl hienoa merisuolaa
n. 10 varhaisperunaa
½–1 fenkolia
2 nippusipulia (valkoinen osa)
8 dl kalalientä
2 dl valkoviiniä
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
tillin varsia
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl voita
*
Viimeistelyyn:
silputtua tilliä ja sipulinvarsia
Valmistusohje
1. Mausta ahvenfileet suolalla. Pese ja paloittele perunat. Suikaloi fenkoli ja sipulit. Säästä varret keiton pinnalle.
2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi.
3. Lisää viini, mausteet ja tillin varret. Keitä lientä hetki, lisää perunat, fenkoli ja sipulit. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Poista tillin varret keitosta. Kaada kerma kattilaan ja peitä kattila kannella siksi aikaa, kun paistat kalat.
5. Sulata nokare voita paistinpannulla, paista ahvenfileitä minuutti, pari puoleltaan.
6. Kuumenna keitto, jaa se lautasille. Lisää pinnalle kuumat ahvenfileet, viimeistele ahvenkeitto sipulinvarsilla ja tillisilpulla.
Viinisuositus
Portal da Calcada Reserva Vinho Verde 2020
Alkon tuotenro 1: