Haudutetut possun posket

Haudutetut possun posket ja madeira glaze

Haudutetut possun posket ovat lämmittävää lohturuokaa parhaimmillaan. Vielä herkullisemmaksi annos muuttuu kun valelet ne madeiralla ja valkoviinillä.

5 h 30 min
servings 4 annosta

05.05.2022 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Haudutetut possun posket:

1 kg possun poskia (esim. Iberico-porsaan)

hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

2 porkkanaa

2 sellerinvartta

1 keltasipuli

4 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

4 dl puolikuivaa valkoviiniä

1 dl madeiraa

2 laakerinlehteä

1 tl timjamia

*

Madeira glaze:

2 dl possunposkien haudutuslientä

1 dl makeaa madeiraa

1 dl muscovadosokeria

1 tl hienoa merisuolaa

Valmistusohje

Haudutetut possun posket

valmistusaika 1 h

1. Esilämmitä uuni 125 asteeseen.
2. Putsaa kalvot pois possun poskista. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
3. Pese ja paloittele porkkanat ja sellerinvarret. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit.
4. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Paista lihoihin kaunis pinta muutamassa erässä. Nostele paistetut lihat uunivuokaan.
5. Kuullota pannulla paloitellut sipulit ja vihannekset tilkassa öljyä. Kaada vihannekset possunposkien päälle uunivuokaan.
6. Kaada valkoviini ja madeira lihojen päälle. Lisää vuokaan myös yrtit.
7. Nosta vuoka uuniin ja anna hautua miedossa lämmössä noin 3–5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kääntele lihapaloja välillä hauduttamisen aikana.
8. Nostele lihat liemestä. Siivilöi liemi talteen ja keitä kattilassa kasaan kunnes lientä on noin puolet jäljellä. Käytä liemi madeira glazen valmistukseen.
9. Ennen tarjoilua voitele reilusti madeira glazea poskien pintaan ja kuumenna lihoja 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
10. Tarjoile esimerkiksi kuskusin kanssa.

Madeira glaze

valmistusaika 30 min

1. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kasaan kunnes kastiketta on noin puolet jäljellä.
2. Käytä kastiketta possunposkien maustamiseen.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla