Ainekset
500 g naudan ja/tai porsaan jauhelihaa
0,5 dl kermaa
0,5 rkl savupaprikajauhetta
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
100 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g Manchego-juustoa
1 kananmuna
öljyä
100 g serranokinkkua viipaleina
*
Oliivi-salviamuru (murekkeelle koristeeksi):
100 g mustia oliiveja
10 lehteä tuoretta salviaa
0,5 dl korppujauhoa (tai japanilaista panko-jauhoa)
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihan joukkoon kerma, paprikajauhe, suolaa ja pippuria. Anna maustua sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset.
2. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Raasta juusto hienoksi. Sekoita juustoraaste ja tomaatti lihan joukkoon.
3. Riko kananmunan rakenna ja lisää murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele murekevuoka öljyllä. Vuoraa murekevuoka serranokinkulla. Kaada murekemassa vuokaan ja taita kinkkusiivut murekkeen pintaan.
5. Kypsennä lihamureketta 150-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan.
6. Koristele mureke oliivi-salviamurulla. Tarjoa esimerkiksi papu-perunapaistoksen kera.
Oliivi-salviamuru (murekkeelle koristeeksi)
1. Kuumenna uuni 130-asteiseksi.
2. Valuta ja kuivaa oliivit. Levittele oliivit ja salvian lehtiä leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
3. Kuivaa oliiveja ja salviaa 130-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes ovat rapeita.
4. Jäähdytä kuivatut oliivit ja jauha tehosekoittimella hienoksi muruksi. Lisää joukkoon vielä leipämuruja ja aja tasaiseksi.
5. Ripottele murua kypsän lihamurekkeen pintaan ennen tarjoilua.