viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Mantelikana
Reseptit

Mantelikana

29.04.2022 kira Weckman + kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
2 h 5 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Mantelikana on herkullinen klassikko! Se maistuu suussa sulavalta tempranillon kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kokonainen luomubroileri

1 rkl hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

0,5 dl mantelilastuja

*

Broilerin marinadi:

2 dl oliiviöljyä

1 sitruuna

valkosipulia (maun mukaan)

tuoretta rosmariinia ja timjamia

*

Mantelikuorrute:

100 g voita

1 dl lehtipersiljaa

0,5 dl korppujauhoa (tai japanilaista panko-jauhoa)

0,5 dl mantelijauhoa

hienoa merisuolaa (maun mukaan)

Valmistusohje

Edellisenä päivänä:
1. Huuhtele broileri ja kuivaa pinta. Tee terävällä veitsellä muutama kevyt viilto broilerin koipiin ja rintaan.
2. Hiero broilerin pintaan suolaa ja pippuria. Siirrä se pussiin tai kannelliseen astiaan.
3. Valmista marinadi ja kaada se broilerin päälle. Sulje pussi tai astia.
4. Anna broilerin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos et ehdi odottaa, voit lisätä yrtit ja mausteet broilerin pintaan. Valmista myös mantelikuorrute jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Illallispäivänä:
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Nosta broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
2. Poista valkosipulit ja yrtinoksat broilerin pinnasta. Voit halutessasi laittaa ne broilerin sisään. Kypsennä broileri 175-asteisessa uunissa noin 1h 15 minuuttia. Valmista lisukkeet sillä aikaa, kun broileri kypsyy. Broilerin nahan tulee olla kullanruskea ja lihan mureaa ja mehukasta. Liha on kypsää, kun se irtoaa helposti luista.
3. Ota boileri uunista ja kuumenna uuni 200-aseiseksi.
4. Ota kuorrute kylmästä ja aseta se levynä broilerin päälle. Anna kuorrutuksen asettua (sulaa hieman) broilerin pintaan. Ripottele lopuksi päälle mantelilastuja.
5. Aseta broileri kuorrutuksineen uudestaan uuniin. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrute on ruskistunut kauniisti.
6. Tarjoile esimerkiksi raikkaan appelsiinisalaatin tai paahdettujen perunoiden kera.

Vinkki! Laita tuoreita yrttejä, valkosipulia ja sitruunaa broilerin sisään ja nahan alle, jos haluat enemmän makua.

Broilerin marinadi

1. Kaada öljy kulhoon.
2. Pese sitruuna ja raasta kuori kevyesti. Säästä raastettu kuori kuorrutukseen. Purista sitruunan mehu öljyn sekaan.
3. Paloittele valkosipulinkynnet. Lisää öljyn joukkoon valkosipulia ja tuoreita yrttien oksia.

Mantelikuorrute

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä (tai mikrossa).
2. Hienonna persilja mahdollisimman pieneksi.
3. Sekoita pehmeän voin joukkoon persilja, korppujauho ja mantelijauho. Mausta seos suolalla. Sekoita tasaiseksi.
4. Kauli seos noin 3 mm ohueksi, soikeaksi levyksi leivinpaperien välissä.
5. Laita kuorrute jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Leivinpaperi irtoaa, kun kuorrute on kylmää.

Viinisuositus

La Rioja Alta LAT 42 Reserva 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rioja
15,90 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kanasalaattileipä

time Created with Sketch.
1 h
Kanaruoka
Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä