Ajiako, kolumbialainen kanakeitto

Ajiako – kolumbialainen kanakeitto

Keitto on runsas ja täyteläinen, mutta silti makumaailmaltaan selkeäpiirteinen. Kaprikset ja niiden liemi antavat lempeään keittoon mukavan suolaisen vivahteen. Keitto antaa Viognier viinille tilaa maistua.

2 h 30 min
servings 5 annosta

23.02.2022 Resepti: Kira Weckman, kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 kpl kypsää makeaa maissia tai tuoretta maissia

1-2 keltasipulia

2 valkosipulinkynttä

300 g Rosamunda-perunaa

300 g Van Gogh -perunaa

300 g puikulaperunaa

500 g luullista kananrintaa (poista nahka)

1 ½ l kanalientä tai liemitiivistettä

1 rkl nokkosta (kuivattua tai pakastettua)

loraus kaprismarjojen suolaista etikkalientä

hienoa merisuolaa maun mukaan

*

Lisukkeet:

kermaa tai hapankermaa

kaprismarjoja

tuoretta korianteria

avokadoa siivutettuna

keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Paloittele maissit kolmeen osaan. Suikaloin keltasipulit ja valkosipulinkynnet
2. Kuori perunat, siivuta ne ohuelti ja nosta perunasiivut kylmään veteen.
3. Laita isoon kattilaan kananrinnat, sipulit ja valkosipuli.
4. Kaada joukkoon kanaliemi. Lisää liemeen hienonnettu nokkonen.
5. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Alenna lämpöä hieman. Jatka kypsentämistä (noin tunnin ajan), kunnes liha on kypsää ja irtoaa helposti luista.
6. Nostele kypsät kananrinnat liemestä. Jäähdytä hieman, poista luut ja revi liha suikaleiksi.
7. Lisää kattilaan tarvittaessa hieman lientä tai vettä. Lisää joukkoon maissit ja perunasiivut.
8. Kypsennä keittoa hiljalleen keittäen, noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Perunat saattavat hajota ja samalla saostaa keittoa.
9. Lisää joukkoon kaprismarjojen lientä, tarkista maku ja lisää sitten tarvittava määrä suolaa.
10. Tarjoile Ajiako-kanakeitto lisukkeiden kera.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla