viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tofutikut
Reseptit

Tofutikut ja vihreät kasvikset

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Uunissa rapeiksi paistuneet tofutikut käännellään nopeasti pannulla mausteisessa liemessä. Lisänä lautasella on vihreitä pikapaistettuja kasviksia ja ateriajyviä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 dl keitettyjä ateriajyviä (esim. Myllärin) tai tummaa riisiä

1/2 dl maapähkinöitä (kuorettomia)

400 g kiinteää tofua

suolaa

mustapippuria

2 valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä raastettuna

2 paksoi-kaalia

150 g varsiparsakaalia

2 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

2 rkl limemehua

1 rkl chilikastiketta

2 kevätsipulia

korianteria

limelohkoja

Valmistusohje

1. Kypsennä riisi tai ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja anna jäähtyä.
2. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla.
3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi tikuiksi. Kuivaa tikut hyvin talouspaperilla painelemalla. Laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista tikut uunissa kullanruskeiksi, noin 15 minuuttia.
5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuelti. Kuori ja raasta inkivääri. Irrota paksoin lehdet toisistaan ja puolita varsaparsakaalit pitkittäin.
6. Lisää pannulle 1/2 rkl öljyä, viipaloidut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää paksoit ja varsiparsakaali sekä soija, kuumenna hetki. Siirrä kasvikset pois pannulta.
7. Lisää pannulle limemehu ja chilikastike, kuumenna kiehuvaksi. Lisää tofutikut pannulle ja kääntele maustekastikkeessa. Lisää lopuksi kasvikset kuumenemaan hetkeksi tofun kanssa.
8. Paista vielä ateriajyvät tai riisi rapeiksi paistinpannulla, käytä paistamiseen noin 1 1/2 rkl öljyä.
9. Jaa ateriajyvät tai riisi lautasille, lisää viereen tofutikut ja kasvikset. Lusikoi päälle pannun lientä. Ripottele pinnalle pähkinät, silputtu kevätsipuli ja reilusti korianteria. Tarjoa lisäksi limelohkoja.

Viinisuositus:

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Pierre Sparr Pinot Gris Grande Réserve 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen

time Created with Sketch.
35 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tofuwokki

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Rapeat tofupuikot & linssitahna

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Kasvisruoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä