rosolli-juustopiiras piparjuurikastikkeella

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

Rustiikkinen rosolli-juustopiiras piparjuurikastikkeella on herkullinen yhdistelmä juustoa, juureksia ja kastikkeen tuomaa hapokkuutta.

1 h 30 min
servings 6-8 annosta

04.01.2022 Teresa Välimäki + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 iso (200 g) lehtitaikinalevy tai 2 pienempää

*

Juustotäyte:

250 g mascarpone-juustoa

1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

2 rkl omenasosetta

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

150 g gruyerejuustoa raastettuna

*

Juurestäyte:

300 g punajuuria viipaleina

300 g palsternakkaa tai perunaa viipaleina

2 porkkanaa viipaleina

2 punasipulia renkaina

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa tai tummaa siirappia

3 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

*

Piparjuurikastike:

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sitruunamehua

2–3 tl piparjuuritahnaa

1 tl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Ota taikina huoneen lämpöön tai jääkaappiin sulamaan hyvissä.
2. Valmista kastike. Sekoita ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin odottamaan.
3. Levitä sulanut taikina leivinpaperille. Kauli taikina hieman isommaksi sekä pituus- että leveyssuuntaan.
4. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi ja omenasose. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
5. Levitä mascarponeseos lehtitaikinalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta.
6. Levitä päälle ohuen ohuet (viipalointiin kannattaa käyttää mandolinia) juures- ja sipuliviipaleet. Valuta pinnalle oliiviöljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pinta ripauksella suolaa ja mustapippurilla ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Jäähdytä hieman, tarjoa raikkaan piparjuurikastikkeen ja rapean salaatin kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla