Ainekset
300 g naudan sisäpaistia tai fileetä
3 tl Dijon-sinappia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl Worcester-kastiketta
½ dl kapriksia
1 pieni punasipuli
muutama tippa Tabascoa
*
Parmesaaniaioli
2 dl majoneesia
½ dl parmesaania raastettuna
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1 tl Dijon-sinappia
*
Lisäksi:
laadukasta vaaleaa leipää paahdettuna tai grillattuna
50 g parmesaania raastettuna
timjamia
(lihamylly)
Valmistusohje
1.Poista lihan pinnalta huolellisesti mahdolliset kalvot. Hienonna liha lihamyllyssä (tai veitsellä). Leikkaa liha pitkiksi suikaleiksi ja jauha lihamyllyssä hienoksi. Tai leikkaa lihasta mahdollisimman hienoa kuutiota terävällä veitsellä. Voit myös pyytää kaupan tai hallin lihakauppiasta tekemään tämän. Nosta liha kulhoon maustamista varten.
2. Mausta hienonnettu liha Dijon-sinapilla, oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla myllystä ja Worcescter-kastikkeella. Lisää sekaan hienonnetut kaprikset sekä kuorittu ja hienonnettu punasipuli.
3. Pyöräytä lihaa kevyesti, jotta mausteet sekoittuvat. Varo painamasta lihaa liikaa, ettei siitä tule lihapullataikinan tapaista massaa. Tarkista maku ja lisää halutessasi muutama tippa Tabascoa.
4. Valmista parmesaaniaioli. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita ne huolellisesti.
5. Paahda tartarin kanssa tarjoiltavat leipäviipaleet. Laita paahdettujen leipien päälle tartaria ja parmesaaniaiolia. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja koristele tuoreella timjamilla.