tartar parmeasaaniaioli

Tartar ja parmesaaniaioli

Tartar on Teemu Laurellin suosikki sillä klassikko toimii aina. Tämän puolessa tunnissa valmistuvan annoksen kruunaa parmesaaniaioli, nam!

25 min
servings 4 annosta

01.10.2021 Teemu Laurell + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g naudan sisäpaistia tai fileetä

3 tl Dijon-sinappia

1 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

mustapippuria

1 tl Worcester-kastiketta

½ dl kapriksia

1 pieni punasipuli

muutama tippa Tabascoa

*

Parmesaaniaioli

2 dl majoneesia

½ dl parmesaania raastettuna

1 valkosipulin kynsi raastettuna

1 tl Dijon-sinappia

*

Lisäksi:

laadukasta vaaleaa leipää paahdettuna tai grillattuna

50 g parmesaania raastettuna

timjamia

(lihamylly)

Valmistusohje

1.Poista lihan pinnalta huolellisesti mahdolliset kalvot. Hienonna liha lihamyllyssä (tai veitsellä). Leikkaa liha pitkiksi suikaleiksi ja jauha lihamyllyssä hienoksi. Tai leikkaa lihasta mahdollisimman hienoa kuutiota terävällä veitsellä. Voit myös pyytää kaupan tai hallin lihakauppiasta tekemään tämän. Nosta liha kulhoon maustamista varten.
2. Mausta hienonnettu liha Dijon-sinapilla, oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla myllystä ja Worcescter-kastikkeella. Lisää sekaan hienonnetut kaprikset sekä kuorittu ja hienonnettu punasipuli.
3. Pyöräytä lihaa kevyesti, jotta mausteet sekoittuvat. Varo painamasta lihaa liikaa, ettei siitä tule lihapullataikinan tapaista massaa. Tarkista maku ja lisää halutessasi muutama tippa Tabascoa.
4. Valmista parmesaaniaioli. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita ne huolellisesti.
5. Paahda tartarin kanssa tarjoiltavat leipäviipaleet. Laita paahdettujen leipien päälle tartaria ja parmesaaniaiolia. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja koristele tuoreella timjamilla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla