ättikatkaravut pastisvoissa

Pastisvoissa paistetut jättikatkaravut ja paprika-aiolia

Nauti kiireettömästä kesäpäivästä, auringosta, hyvästä ruoasta, seurasta ja viinistä. Heilauta liina pöydälle, nosta kukat maljakkoon, kaada lasiin ranskalaista viiniä ja kokkaa Teresa Välimäen ranskalaisia kesäruokia.

20 min
servings 4 annosta

20.07.2021 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g jättikatkaravun pyrstöjä (kokonaisia, raakoja)

3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

3 rkl voita

3 rkl pastista (anisviinaa)

suolaa

mustapippuria

tilliä (tuoretta)

*

Paprika-aioli:

1 muna (keskikokoinen)

1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

½ tl savustettua paprikajauhetta

2 dl auringonkukkaöljyä

*

Tarjoiluun:

patonkia tai maalaisleipää

Valmistusohje

1.Valmista ensin aioli. Mittaa kaikki ainekset, öljyä lukuun ottamatta, sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan asti ja kaada päälle öljy.
2. Käynnistä sauvasekoitin, kun seos alkaa saostua kulhon alaosassa nosta hiljalleen sauvasekoitinta ylöspäin. Kun seos on kauttaaltaan vaaleaa ja tasaista, aioli on valmista.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Valmista ravut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Kuumenna öljy ja voi isossa paistinpannussa. Kuullota valkosipuleita hetki. Lisää ravut. Paista pari kolme minuuttia rapuja välillä käännellen niin, että ne saavat väriä ja makua.
6. Lisää pastis, pyöräyttele rapuja pastis-voiseoksessa ja liekitä halutessasi.
7. Mausta ravut kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele tuoreella tillillä.
8. Kaada ravut tarjoiluastiaan ja tarjoa paprika-aiolin kanssa sormisyötävänä aperitiivin kanssa

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla