Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaali-fenkolisalaatti ja sitruunakastike

Rapeassa kesäkaalisalaatissa on mukana myös fenkolia ja pähkinöitä. Katkaravut voi hyvin jättää pois, jolloin salaatti on mainio grilliruoan lisuke.

20 min
servings 4 annosta

07.06.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 (pieni) kesäkaali

1 (pieni) fenkoli

1 nippu tilliä

½ dl pähkinöitä rouhittuna

200 g katka- tai jokiravunpyrstöjä

*

Kastike:

1 tl sitruunan kuorta raastettuna

2 rkl valkoista balsamicoa

2 rkl saksanpähkinäöljyä

2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

½ tl suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali ja fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Silppua tilli. Sekoita kulhossa kaikki salaattiainekset keskenään.
2. Sekoita kastikeainekset huolellisesti pienessä kulhossa. Lusikoi osa kastikkeesta salaattiin ja tarjoa loput erikseen.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla