Karitsankyljykset

Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta

Jos kaipaat nopeasti syntyvää, superherkullista liharuokaa, kuorruta karitsankyljykset pistaasiseoksella ja surauta kyytipojaksi kuohkea fetavaahto.

45 min
servings 4 annosta

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g karitsankyljyksiä

suolaa

mustapippuria myllystä

*

Pistaasi-yrttikuorrute:

1 valkosipulinkynsi

150 g pistaasipähkinöitä

3 rkl voita

3 rkl oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

noin 1 rkl oliiviöljyä

1 sitruunankuori raastettuna

1/2 tl mustapippurirouhetta myllystä

ripaus suolaa

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Vaahdotettu feta:

200 g fetaa palana

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl sitruunamehua

*

Tarjoiluun:

salaattia

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Tee kuorrute. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorittu valkosipuli, pähkinät, voi ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, suola ja pippuri. Nosta kuorrutus jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kyljykset.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.
4. Nosta kyljykset uunivuokaan. Painele päälle pistaasiseosta. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kyljykseen.
5. Jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
7. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaavi välillä kulhon reunoilta massaa keskelle.
8. Tarjoa karitsankyljykset vaahdotetun fetan ja salaatin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla