Ainekset
600 g nieriäfileetä
1 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
4 dl valkoviiniä
400 g vihreää parsaa
4 rkl mätiä
4 rkl smetanaa
4 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
*
Koristeluun:
punasipulia hienonnettuna
sitruunaviipaleita
Valmistusohje
1. Pyyhi kalafileet puhtaiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Laita kalat nahkapuoli alaspäin paistinpannuun. Lisää viini ja sen verran kylmää vettä, että neste peittää kalat juuri ja juuri. Peitä pannu kannella. Kiehauta seos.
3. Lisää joukkoon puhdistetut parsat. Vähennä lämpö miedohkolle ja anna porista ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
4. Nosta kala ja parsat liemestä tarjoiluvadille. Lusikoi päälle muutama lusikallinen nestettä pannusta.
5. Viimeistele nieriä ja parsa mädillä, smetanalla ja tillillä. Koristele halutessasi punasipulilla ja sitruunaviipaleilla.