Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

Kuohkea ja sileä ranskalainen hernesosekeitto, creme ninon, on ruokaklassikko, joka hurmaa aina. Perinteisesti creme ninon tarjoillaan samppanjan tai kuohuviinin kanssa.

30 min
servings 4 annosta

08.03.2021 Arto Rastas + Kuva Laura Riihelä + Tyyli Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 peruna (keskikokoinen)

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

400 g pakasteherneitä

5 dl kasvislientä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 viipaletta pekonia

2 dl kermaa

1 dl kuohuviiniä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita. Sekoita joukkoon perunakuutiot ja kypsennä hetki.
3. Lisää herneet ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Kuutioi pekonit ja paista ne rapeaksi pannulla.
5. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi hernesosekeitto toiseen kattilaan.
6. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
7. Kuumenna hernesosekeitto, lisää vaahdotettu kerma ja kuohuviini.
8. Tarkista maku ja ripottele hernesosekeiton pinnalle rapeat pekonit. Tarjoile valmis creme ninon heti.

Kuohuviinisuositus

Samppanjasuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla