viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Crème ninon, ranskalainen hernesosekeitto

08.03.2021 Arto Rastas + Kuva Laura Riihelä + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kuohkea ja sileä ranskalainen hernesosekeitto, creme ninon, on ruokaklassikko, joka hurmaa aina. Perinteisesti creme ninon tarjoillaan samppanjan tai kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 peruna (keskikokoinen)

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

400 g pakasteherneitä

5 dl kasvislientä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 viipaletta pekonia

2 dl kermaa

1 dl kuohuviiniä

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita. Sekoita joukkoon perunakuutiot ja kypsennä hetki.
3. Lisää herneet ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Kuutioi pekonit ja paista ne rapeaksi pannulla.
5. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi hernesosekeitto toiseen kattilaan.
6. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
7. Kuumenna hernesosekeitto, lisää vaahdotettu kerma ja kuohuviini.
8. Tarkista maku ja ripottele hernesosekeiton pinnalle rapeat pekonit. Tarjoile valmis creme ninon heti.

Kuohuviinisuositus

Samppanjasuositus

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä