Pähkinä-juustopallot

Pähkinä-juustopallot

Juustopallojen pinnalle sopivat kaikenlaiset pähkinät ja mantelit yksin tai sekoituksena. Palloihin voi hyvin käyttää myös muita juustoja ja raastaa sekaan vaikka jääkaapin jämäjuustot.

30 min
servings 10 annosta

04.01.2021 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g vintage cheddar -juustoa

50 g maustamatonta tuorejuustoa

tilkka portviiniä

100 g pähkinöitä

*

Tarjoiluun:

siemennäkkäriä, suolaisia keksejä

Valmistusohje

1. Jauha cheddar tuorejuuston kanssa tahnaksi monitoimikoneessa tai teholeikkurissa. Mausta tilkalla portviiniä. Anna massan jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.
2. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla. Anna jäähtyä ja rouhi karkeasti.
3. Pyörittele juustomassasta noin 10 palloa ja pyörittele ne pähkinärouheessa. Pistä palloihin tikut ja tarjoa ne keksien tai siemennäkkärin kanssa.

Valkoviini:

Punaviini:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla