Riistapiirakka

Metsästäjän riistapiirakka

Tuhtia riistajauhelihapiirakkaa mehevöittää ja maustaa raastettu juuriselleri ja suppilovahverot. Karkea dijonsinappi antaa makuun sopivasti terävyyttä ja katajanmarjat ihanaa pihkaisuutta.

1 h 30 min
servings 8-10 annosta

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa, pakaste

*

Täyte:

250 g riistajauhelihaa (hirvi, peura, metsäkauris, poro)

2 salottisipulia

pala (150 g) juuriselleriä

5 dl suppilovahveroita

2 rkl öljyä tai voita

3/4 tl suolaa

4 rkl meiramia, rosmariinia tai timjamia hienonnettuna

2 rkl pieniä kapriksia

2 rkl karkeaa dijonsinappia

1 rkl katajanmarjoja rouhittuna

3 dl kuohukermaa

3 munaa

150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Puhdista suppilovahverot ja hienonna pieniksi.
3. Paista suppilovahveroita kuumalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
4. Lisää pannuun tilkka öljyä, jauheliha, sipulit ja juuriselleriraaste. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on ruskistunut.
5. Mausta suolalla, hienonnetulla yrtillä, kapriksilla, dijonsinapilla ja katajanmarjoilla.
6. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti öljyllä. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta taikinaa vuoan reunoille.
7. Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Sekoita joukkoon jauhelihaseos. Kaada täyte vuokaan.
8. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea. Jos täyte ruskistuu liikaa, aseta päälle leivinpaperi.
9. Anna jäähtyä. Irrota reunat ja nosta piirakka tarjoiluvadille.

Vinkki: Piirakka maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä kevyesti lämmitettynä, jolloin täyte on saanut rauhassa tekeytyä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla