viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ruusukaali tarte tatin
Reseptit

Ruusukaali-tarte tatin

28.10.2020 Suvi Rüster + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 20 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Keikauspiirakka tehdään nyt suolaisena versiona ruusukaalista. Pureskeltavuutta ja hienostunutta pähkinäisyyttä tuovat täytteen joukkoon sekoitetut pekaanipähkinät.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 (400 g) iso lehtitaikinalevy

1 rs (350 g) ruusukaalia

2 valkosipulinkynttä

2 rosmariininoksaa

100 g pekonia

2 rkl öljyä

3 rkl hunajaa

1 rkl balsamicoa

3/4 tl suolaa

1 dl pekaanipähkinöitä

*

Yrtti-tuorejuustotahna:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl hunajaa

1/4 tl suolaa

1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. minttu, basilika, kirveli)

Valmistusohje

1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan 15–30 minuutiksi.
2. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Suikaloi pekoni.
3. Paista pekonit tilkassa öljyä uunin kestävässä paistinpannussa.
4. Lisää ruusukaalit, valkosipulit ja rosmariinit pannuun. Mausta hunajalla, balsamicolla ja suolalla. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet.
5. Sekoita joukkoon pekaanipähkinät.
6. Voitele pannun reunoja hieman öljyllä. Levitä täytteen päälle lehtitaikinalevy. Painele taikinan reunat pannun pohjaan. Pistele haarukalla muutama reikä taikinakuoreen.
7. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lehtitaikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.
8. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kiepauta piiras tarjoilulautaselle täytepuoli ylöspäin.
9. Sekoita yrttituorejuustotahnan ainekset keskenään kulhossa. Tarjoile ruusukaali tarte tatinin kanssa.

Vinkki: Jos haluat piirakasta kasvisversion, korvaa pekoni aurinkokuivatulla tomaatilla.

Viinisuositus:

Peter Lehmann Layers White 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini South Australia
16,89 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä