Perunapizza bianco

Pizza bianco eli valkoinen, italialainen herkkulättänä valmistuu myös perunoista. Ihanaa sellaisenaan, mutta päälle voi vielä halutessaan lastata lisää kasviksia, kuten paahdettua kukkakaalia tai antipastokasviksia.

45 min
servings 4–6 annosta

25.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

12 isoa yleisperunaa (noin 1 kg )

2 rkl oliiviöljyä

2 tl sormisuolaa

1 tl mustapippuria myllystä

2 dl ranskankermaa

(2 tl raastettua sitruunankuorta)

4 palloa (à 125 g/200 g) mozzarellaa

3 1/2 dl parmesaani-juustoa raastettuna

tuoretta basilikaa, oreganoa tai timjamia

4 rkl pinjansiemeniä

*

Lisätäytteet:

paahdettua kukkakaalia tai muita paahdettuja kasviksia

marinoitua artisokkaa, oliiveja tai kapriksia

Valmistusohje

1. Pese tai kuori perunat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliiniterällä tai veitsellä.
2. Voitele kaksi leivinpaperia öljyllä ja laita paperit uunipelleille öljy puoli ylöspäin. Lado perunaviipaleet leivinpapereille limittäin pizzapohjaksi. Sivele myös päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paista pizza-perunapohjia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä ja saaneet väriä.
4. Mausta ranskankerma halutessasi sitruunankuorella. Levitä perunoille ranskankermaa sekä puolet revitystä mozzarellasta ja parmesaanista.
5. Jatka paistamista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulannut. Lisää päälle loput mozzarellasta ja parmesaanista sekä muut haluamasi täytteet. Viimeistele pizza yrteillä ja pinjansiemenillä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla