Ainekset
4 pientä tai 2 isoa bataattia
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
*
Täyte:
2 tlk (380 g/230 g) keitettyjä linssejä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl fariinisokeria
1 tl ras el hanout -maustetta
1 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
4 rkl pähkinärouhetta, esim. saksanpähkinää
200 g fetajuustoa
4 rkl vihreää dukkah’a (esim. Mill & Mortar)
*
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria tai minttua
(hummusta ja tsatsikia)
Valmistusohje
1. Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi Leikkaa pitkittäin kahtia. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele päälle öljyä ja ripottele suolaa.
2. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Valuta linsseistä neste pois ja huuhtaise ne siivilässä.
4. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista öljyssä inkiväärin kanssa kypsäksi.
5. Lisää linssit pannuun ja paista hetki. Sekoita seokseen sokeri ja mausteet. Murenna joukkoon feta.
6. Tee bataatteihin viilto ja levitä bataatti auki. Täytä kolo linssiseoksella.
7. Jatka bataattien paistamista 225-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes feta saa väriä.
8. Viimeistele täytetyt bataatit dukkah’lla. Tarjoa yrttien ja halutessasi hummuksen ja tsatsikin kanssa.
Viinisuositus:
Pierre Sparr Pinot Gris Grande Réserve 2018
Alkon tuotenro 1:
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos