Ainekset
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2–3 tl valkosipulimurskaa (esim. Aleksandra Mätön Sillä Sipuli Oy)
1 vaalea leipä
10–12 salaatinlehteä, rapeaa
2 tomaattia
10 viipaletta palvattua possunkylkeä tai paistettua pekonia
Valmistusohje
1. Mausta tuorejuustoa valkosipulimurskalla.
2. Viipaloi leipä. Voitele leipäviipaleet paksulti tuorejuustolla.
3. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
4. Kokoa leivät. Aseta puolille leipäviipaleista salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja 1–2 palvikylkiviipaletta. Nosta täytettyjen leipien päälle tuorejuustolla voideltu leipäviipale. Nauti sandwichit lounaaksi, iltapalaksi tai eväsleipinä.
Vinkki: Mätön vihreää, valkosipulin varsista valmistettua valkosipulimurskaa ja muita kotimaisten tuottajien tuotteita voi ostaa kotitila.fi -kaupasta. Lue juttu valkosipulin viljelijästä.