Valkosipuli-palvikinkku-sandwich

Tuoreista, raikkaista raaka-aineista syntyvät parhaat leivät. Tämä sandwich on täytetty itse maustetulla valkosipulituorejuustolla.

15 min
servings 4 annosta

20.09.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

2–3 tl valkosipulimurskaa (esim. Aleksandra Mätön Sillä Sipuli Oy)

1 vaalea leipä

10–12 salaatinlehteä, rapeaa

2 tomaattia

10 viipaletta palvattua possunkylkeä tai paistettua pekonia

Valmistusohje

1.  Mausta tuorejuustoa valkosipulimurskalla.
2. Viipaloi leipä. Voitele leipäviipaleet paksulti tuorejuustolla.
3. Huuhtele ja kuivaa kasvikset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
4. Kokoa leivät. Aseta puolille leipäviipaleista salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja 1–2 palvikylkiviipaletta. Nosta täytettyjen leipien päälle tuorejuustolla voideltu leipäviipale. Nauti sandwichit lounaaksi, iltapalaksi tai eväsleipinä.

Vinkki: Mätön vihreää, valkosipulin varsista valmistettua valkosipulimurskaa ja muita kotimaisten tuottajien tuotteita voi ostaa kotitila.fi -kaupasta. Lue juttu valkosipulin viljelijästä. 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Antiche Terre

Intohimona Valpolicellan maaperä

Luciano Sancassani tuottaa viiniä Valpolicellassa Venetossa, muttei pidä itseään viiniasiantuntijana. Sancassanin mukaan hyvä viini on loistava lähtökohta, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan taitavaa myyntiä ja markkinointia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla