Caprese uunissa

Kun ilmat viilenevät, tomaattinen caprese lämpenee uunissa syksyyn sopivaksi salaatiksi.

30 min
servings 4 annosta

15.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g erilaisia tomaatteja

1 tl sormisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1 rkl oliiviöljyä

250 g mozzarellaa

1 rkl balsamicoa

1 ruukku basilikaa

*

Lisäksi:

maalaisleipää

(pinjansimeniä tai sitruunankuorta)

Valmistusohje

1. Leikkaa isot tomaatit puoliksi tai lohkoiksi. Laita kaikki tomaatit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pääälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lisää vuokaan mozzarella ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
3. Viimeistele tomaatit balsamicolla ja basilikalla. Tarjoa caprese maalaisleivän kanssa.

Vinkki: Tuunaa annosta halutessasi lisäämällä joukkoon pinjansiemeniä tai sitruunankuorta.

Viinisuositus:

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla