Ainekset
800 g erilaisia tomaatteja
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
250 g mozzarellaa
1 rkl balsamicoa
1 ruukku basilikaa
*
Lisäksi:
maalaisleipää
(pinjansimeniä tai sitruunankuorta)
Valmistusohje
1. Leikkaa isot tomaatit puoliksi tai lohkoiksi. Laita kaikki tomaatit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pääälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lisää vuokaan mozzarella ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
3. Viimeistele tomaatit balsamicolla ja basilikalla. Tarjoa caprese maalaisleivän kanssa.
Vinkki: Tuunaa annosta halutessasi lisäämällä joukkoon pinjansiemeniä tai sitruunankuorta.
Viinisuositus: