Kampasimpukka-salaattikupit - kampasimpukka resepti

Kampasimpukka-salaattikupit

Kampasimpukka-salaattikupit ovat oiva illallismenun avaus ja keittiöntervehdys. Voit myös tarjoilla ne pikkupurtavana illanistujaisissa. Kaada lasiin suositusviiniä!

2 h 5 min

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g kampasimpukkaa (liha)

1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna

tilkka sitruunan mehua

suolaa

1 sydänsalaatti

*

Rakuunakreemi:

reilu ½ dl tuoretta rakuunaa

1/2 dl öljyä

1 dl täysmajoneesia (esim. Hellmans)

suolaa

mustapippuria

*

Pikkelöity fenkoli:

1 fenkoli

1/2 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

*

Koristeluun:

pelargonian terälehtiä

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla pikkelöity fenkoli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi huolellisesti. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä ja sekoita liemeen. Laita fenkoli liemineen minigrip-pussiin, sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä tai viileässä seuraavaan päivään.
2. Hienonna kampasimpukan liha pieneksi. Lisää sekaan paahdetut seesaminsiemenet, tilkka sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua viileässä 20 minuuttia.
3. Valmista rakuunakreemi. Soseuta rakuuna ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita yrttiöljy majoneesiin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Irrota sydänsalaatista lehdet, huuhtele ja kuivaa ne.
5. Täytä lehtikupit tartarilla, lisää nokare rakuunakreemiä ja pikkelöityä fenkolia. Koristele pelargonian terälehdillä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla