viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Arancini

16.04.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
10-12 kpl annosta

Italialaiset arancinit syntyvät edellispäivän risotosta. Arancineja nautitaan nyt maailman metropoleissa erityisesti gini-drinkkien kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 1 l (parsa)risottoa

1 muna

2 dl korppujauhoja

5 dl öljyä

*

Ricotta-sitruunatäyte:

150 g ricotta-juustoa

1 sitruuna, kuori raastettuna

¼ tl mustapippuria

¼ tl suolaa

*

Dippi:

2 dl majoneesia

10–15 lehteä salviaa

½ valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancini majoneesiin ja nauti.

Viinisuositus

Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Saksa
13,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kurpitsarisotto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä