viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsaresepti: Karitsavarras ja paistettu kaali
Reseptit

Karitsavarras ja paistettu kaali

03.04.2020 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Karitsa muuntautuu helposti vartaaksi. Tarjoile sen kanssa hapukooria, eli virolaista hapankermaa, sekä raikasta kaali-karpalopaistosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500–600 g (kotimaista) karitsan ulkofilettä

leivinpaperia

varrastikkuja

*

Paistamiseen:

4 rkl öljyä

100 g voita

1–2 tl suolaa

*

Marinadi:

1 valkosipuli

2 rkl roseepippuria

2 rkl viherpippuria

½ ruukkua tuoretta timjamia

1 dl öljyä

*

Tilli-hapukoor:

1 l vettä

1 ruukku tai puntti tilliä

2 dl rypsiöljyä

200 g hapukooria (esim. Eesti ruokakaupat) tai turkkilaista jogurttia

½ tl suolaa

1 tl sitruunamehua

*

Paistettu kaali:

½ dl pakastettuja karpaloita tai puolukoita

400–500 g suippo- tai savojinkaalia

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl jyväsinappia

3 rkl turkkilaista jugurttia

2 rkl sitruunamehua

2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

½ tl suolaa

2 tl mustapippuria myllystä

*

Koristeluun:

4 rkl tilliöljyä

1 dl pistaaseja paahdettuna ja rouhittuna

Valmistusohje

1. Murskaa ja sekoita marinadin ainekset suuressa morttelissa tai perunanuijalla kulhossa. Murskaa koko valkosipuli kuorineen.
2. Levitä leivinpaperia pöydälle, hiero sen päällä marinadi lihaan. Pakkaa lihat leivinpaperiin tiukaksi paketiksi. Anna marinoitua vuorokausi tai muutama tunti.
3. Kiehauta vesi tilli-hapukooria varten. Ryöppää tillipunttia vedessä minuutti. Nosta talouspaperille. Purista jäähtyneestä tillistä vedet hyvin pois.
4. Laita tillit tehosekoittimeen ja kaada öljy päälle. Käynnistä ja soseuta täydellä teholla muutama minuutti. Valmis öljy on tumman sinivihreää. Ota ½ dl öljyä talteen hapukooriin ja 4 rkl koristeluun.
5. Sekoita hapukoor sileäksi kulhossa. Lusikoi päälle ½ dl tilliöljyä ja sekoita lusikalla muutama kerta niin, että öljy muodostaa kauniin mosaiikin. Nosta jääkaappiin odottamaan.
6. Valmista paistettu kaali. Anna karpaloiden sulaa huoneenlämmössä laakealla vadilla muutama tunti. Suikaloi kaali ohueksi.
7. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kaalisuikaleet. Paista muutama minuutti, kunnes kaalit hieman pehmenevät. Nosta pannu liedeltä, lisää loput ainekset karpaloita lukuunottamatta.
8. Leikkaa lihat pituussuunnassa puoliksi. Kuutio lihat ja pujota varrastikkuihin, 100–150 g per varras. Jätä marinadia vartaisiin mutta poista valkosipulinkuoret.
9. Paista vartaita öljy-voi seoksessa muutama minuutti kunnes ulkokuori on rapea ja kypsyys medium. Voit halutessasi kypsentää vartaat myös grillissä.
10. Kokoa annos. Levitä lautaselle muutama ruokalusikallinen tilli-hapukooria. Nosta päälle kaalia, karitsavarras sekä karpalot. Viimeistele annos tilliöljyllä ja pistaaseilla.

Vinkki: Valmista tilli-hapukoorin ylimääräisestä öljystä tillimajoneesi. Sekoita tilliöljyä majoneesiin ja mausta suolalla.

Viinisuositus

Bonterra Organic Zinfandel 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Alkuruoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä