Juustokastike, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

Tarjoa juustodippi itse tehdyistä tortillakupeista. Se on rento viikonloppuillan seurusteluruoka.

30 min
servings 4 annosta

25.03.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (200 g) vehnätortilloja (s-koko)

3 rkl öljyä

1 1/2 tl chilimausteseosta

*

Juustokastike:

200 g voimakasta juustoa (esim. kypsytetty cheddar)

75 g sinihomejuustoa

1 1/2 dl valkoviiniä

2 tl maizenaa

1 dl kermaa

mustapippuria

*

Hedelmäsalsa:

3 viikunaa

1 persimoni tai 1–2 päärynää

1 kevätsipuli

1 vihreä chili

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl limemehua

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

raakoja kasviksia (esim. varsiselleriä, kukkakaalia)

Valmistusohje

1. Kuumenna 180-asteiseksi. Sekoita chilimausteseos öljyyn. Levitä 4 tortilla-lettua uunipellille. Sivele molemmin puolin öljyllä. Paista pohjia noin 8 minuuttia. Painele kuumat tortillat heti uunista ottamisen jälkeen lasien päälle kupeiksi. Käytä käsien suojana talouspaperia.
2. Leikkaa loput tortillat tikuiksi ja kolmioksi. Laita pellille ja öljyä ne mausteöljyllä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tortilla-nachot ovat rapeita.
3. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipuli ja chili. Yhdistä hedelmäsalsan ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Raasta juusto, murenna homejuusto. Kuumenna viini ja maizena sekoitellen kattilassa, lisää juustot ja kerma. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla.
5. Kaada juustokastike tortillakuppeihin. Nauti salsan, dippikasvisten sekä nachojen kanssa.

Vinkki: Jos et ehdi väsätä kuppeja itse, osta tortillakulhot ja nachot valmiina.

Viinisuositukset

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla