Pika-karjalanpiirakka

Pika-karjalanpiirakka

Rakkaudella rypytetyt itsetehdyt karjalanpiirakat syntyvät hetkessä valmistaikinasta ja einespuurosta.

30 min
servings n. 20 annosta

17.03.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (400 g) ruis-perunataikinaa, pakaste Lisäksi ruisjauhoja

2 pkt (á 300 g) valmista riisipuuroa (esim. Pirkka)

50 g voita

½ dl maitoa

*

Lisäksi:

ruisjauhoja

Valmistusohje

1. Jaa sulanut taikina noin 20 osaan. Kauli palat ruisjauhotetulla pöydällä hyvin ohuiksi soikioiksi. Käytä perinteistä karjalanpiirakkapulikkaa, kaulinta tai pastakonetta.
2. Jaa taikinakuorille noin ruokalusikallinen riisipuuroa ja levitä puuro. Jätä reunat puurotta.
3. Rypytä piirakat käsin ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
4. Paista uunin täydellä lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes taikinareunat saavat väriä.
5. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Dippaa piirakat lämpiminä voiseokseen ja nosta tarjolle.

 

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla