viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Nopea juustofondue Mont d’Or -juustosta

13.02.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Helpoin ja nopein juustofondue syntyy sulatetusta Mont d'Or -juustokiekosta. Myös hankinnassa kannattaa pitää kiirettä, talvisen juuston saatavuus loppuu maaliskuussa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt Mont d´Or -juustoa

1–2 oksaa rosmariinia

*

Dipattavaksi:

rapeakuorista leipää

oliiveja

aurinkokuivattuja tomaatteja

Valmistusohje

1. Poista juustosta muovikääreet. Leikkaa Mont d’Or -juuston pinnasta ”kuori” veitsellä pois. Asettele muutamia rosmariinin lehtiä juuston pinnalle.
2. Nosta juusto 200-asteiseen uuniin puukuoressa. Anna lämmetä 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulaa. Tarkkaile juustoa kypsennyksen aikana, ettei puurasia ala kärytä.
3. Fondue on valmis. Dippaile juustoon leipäpaloja, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja juustofonduen tapaan. Voit myös pujottaa leipäpalat ja oliivit vartaiksi tikkuihin.

Viinisuositus

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
10,90 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Juustofondue ginillä

Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Sveitsin Alpit kaikilla herkuilla

10.01.2017 Kalle Kirstilä + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä