Pipari-paahtovanukkaat

Jouluasuisessa klassikkojälkiruoassa maistuu kaneli, vanilja, sitruuna ja pipari. Nauti kuohuviinin tai makean viinin kanssa.

2-3 h
servings 4 annosta

05.12.2019 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

1/2 dl sokeria

1 sitruunan kuori

2 kanelitankoa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

*

Pinnalle:

3 rkl ruokokidesokeria

5 piparkakkua (ohuita)

*

Lisäksi:

pieniä uunivuokia

kaasupoltin

Valmistusohje

1. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää suikaloitu sitruunankuori, kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi.
2. Nosta kattila pois levyltä, peitä se kannella ja anna makujen tekeytyä puoli tuntia.
3. Sekoita keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Siivilöi sekaan kermaseos.
4. Jaa vanukasseos uuninkestäviin vuokiin. Nosta kupit uunipannulle vesihauteeseen. Kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vanukkaiden jäähtyä jääkaapissa.
5. Ripottele ruokosokeri vanukkaiden pinnalle ja paahda niihin kaunis pinta kaasupolttimella. Koristele annokset kokonaisilla pipareilla. Murskaa muutama pipari ja viimeistele pinta piparkakkumurskalla.

 

Viinisuositus

Kuohuviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla