Tilliliha

Unohda kouluruokamuistot. Vasikanpaistista ja tuoreella tillillä maustetusta liemestä valmistettu tilliliha maistuu kerrassaan mainiolta.

2-3 h
servings 4-6 annosta

07.10.2019 Resepti Antti Vahtera + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500–600 g vasikanpaistia (tai naudan)

200–300 g naudan luista lapaa tai etuselkää

vettä

2 nippua tilliä

2 sipulia

suolaa

15–20 valkopippuria

2–3 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

1 dl kermaa

sokeria

1 rkl etikkaa

*

Lisäksi:

keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Huuhtele lihat kylmällä vedellä ja laita ne kokonaisina suureen kattilaan. Mittaa kylmää vettä lihojen päälle niin, että ne peittyvät.
2. Kiehauta vesi ja kuori vaahto pois.
3. Leikkaa tillistä varret ja laita varret kattilaan, säästä lehdet. Mausta liemi suolalla ja valkopippureilla. Käytä 2 tl suolaa vesilitraa kohden.
4. Anna lihojen kiehua miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa.
5. Nosta liha pois liemestä ja anna jäähtyä.
6. Siivilöi liemi, kaada kattilaan ja keitä lientä kokoon, kunnes sitä on jäljellä runsas litra.
7. Leikkaa lihat kuutioiksi, poista luut.
8. Tee suurus, sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Kaada suuruksen päälle liemi hyvin sekoittaen ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
9. Lisää liemeen lihapalat, silputut tillinlehdet, kerma ja ripaus sokeria. Tarkasta maku, lisää tarvittaessa suolaa ja loraus etikkaa. Tarjoile tilliliha keitettyjen perunoiden kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla