Burgundinpata

Burgundinpata on ranskalainen pehmeän makuinen kotiruokien kuningas, joka maistuu kesät talvet.

3-4 h
servings 4-6 annosta

04.02.2021 Reseptit Antti Vahtera + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

1 plo (0,75 l) punaviiniä

2–3 rkl voita

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl tomaattimurskaa

2 dl vettä

ripaus cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

*

Lisäksi:

Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pataan lihojen sekaan tomaattipyree ja kuumenna hetki. Sirottele päälle vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
7. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.

Vinkki: Burgundinpata vain paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla