Pasta bolognese

Pasta bolognese on suomalaislasten suosikkiruoka heti lihapullien jälkeen. Vaihtelua saa lisäämällä ruokaan vaikka chiliä tai varsiselleriä. Selleri tekee ruoan myös viiniystävällisemmäksi.

2 h
servings 4 annosta

07.10.2019 Reseptit Antti Vahtera + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 rkl öljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

1 prk (500 g) murskattuja tomaatteja

3 rkl tomaattipyrettä

1/2 dl vettä

½ dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

½ tl suolaa

ripaus chiliä

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

pastaa

oliiviöljyä

parmesaani-juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta jauheliha pois.
2. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat sekä varsiselleri pieneksi.
3. Kuullota pannussa sipulit, porkkanat ja sellerit.
4. Lisää pannuun liha, murskatut tomaatit, tomaattipyre, vesi, basilika, suola, chili ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Pasta bolognese -kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä.
6. Annostele pasta lautasille ja laita päälle bolognese kastiketta. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja mustapippuria myllystä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla